19/09/2017

MIKRONEULAUSHOITO KOTONA = HYVINVOIVA JA KUULAS IHO!

* yhteistyössä Swiss Clinicin kanssa

 Tänä vuonna ihoni on oireillut enemmän kuin pitkään aikaan. Joinakin päivinä iho on tuntunut kiristävän kuivalta ja hilseillyt ikävästi ja toisina päivinä se on kiillellyt öljyisenä ja meikkiä on joutunut korjailemaan useita kertoja päivän aikana. Itseäni on häirinnyt eniten se, että iho on vaikuttanut usein kovin väsyneeltä ja samealta. Epäpuhtauksiakin on ilmestynyt enemmän kuin aiemmin, vaikka yleensä ihoni voi auringonvalon lisääntyessä etenkin kesäisin normaalia paremmin. Olenkin kaiholla muistellut, kuinka hyvin ihoni voi raskaana ollessani ja harmitellut, että nyt kun kovimman hormonimyrskyn pitäisi olla jo laantunut, on ihoni kunto junnannut tässä epätasapainoisessa tilassa jo pidempään. Olen kokeillut vaihtaa puhdistusvaahtomerkkiä hellävaraisempaan, testannut uutta kasvovettä ja kokeillut lukuisia erilaisia kosteusvoiteita ja seerumeita, mutta mikään ei ole tuntunut kunnolla tehoavan.


Nykyiseen tilanteeseen jo kovin turhautuneena olin enemmän kuin ilahtunut, kun sain kesän lopussa mahdollisuuden testata ruotsalaisen Swiss Clinicin Skin Renewal -ihonhoitokäsittelyä. Olen lukenut Swiss Clinicin tuotteista paljon positiivista muun muassa Lindan ja Vilman blogeista ja siksi uskaltauduin itsekin tuotetta kokeilemaan. Kyseessä on siis kotioloissa Skin Roller -ihorullan avulla tehtävä mikroneulaushoito, joka toimii niin, että kirurginteräksestä valmistetusta mikroneuloista koostuvalla rullalla käsitellään hoidettavat ihoalueet, jotka on puhdistettu ennen käsittelyä huolellisesti. Rullailu tekee ihoon pienen pieniä mikrokanavia eli tosin sanoen pikkuriikkisiä reikiä. Kun iholle syntyy reikä, iho puolustautuu ja aloittaa luonnollisen paranemisprosessin, mikä taas lisää kollageenin tuotannon tehostumista.

Kun hoidettavat alueet on rullailtu huolellisesti läpi, levitetään iholle Swiss Clinicin patentoima Rejuvenating Serum - hoitoseerumi. Mikrokanavien kautta ihoon imeytyy tuotelupauksen mukaan jopa 300 prosenttia enemmän seerumin vaikuttavia ainesosia. Ihoa hoitavat, aktiiviset ainesosat vaikuttavat näin syvällä ihossa ja vahvistavat ihon paranemista ja uuden terveen ihon tuotantoa.


En ole koskaan käynyt kosmetologilla mikroneulaushoidossa, joten ajatus ihon rullailusta neuloin omatoimisesti kotioloissa jännitti aluksi ja pohdin, meneekö iho varmasti parempaan kuntoon vai joudunko ojasta allikkoon. Olin kuitenkin sen verran vakuuttunut muiden bloggaajakollegoiden kokemuksista, että halusin ehdottomasti kokeilla hoitoa omalle iholleni. Ja se, että hoidon luvattiin häivyttävän myös hienoja juonteita, oli tietysti iso plussa pelkän ihon kunnon paranemisen lisäksi. Olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt säännöllisesti sisäisesti nautittavaa kollageenijauhetta, mutta tuntuu, että tässä iässä ulkoiseen ihonhoitoonkin on jo otettava astetta järeämmät tehokeinot käyttöön!

Itse suosittelen sitä, että iho rullaillaan läpi iltaisin. Rullailu aiheuttaa useimpien iholle hieman punoitusta, joten siksi hoito on mielestäni parempi tehdä iltaisin ja antaa sitten ihon rauhassa levätä yön yli. En myöskään haluaisi heti levittää meikkiä mikroneulatulle iholle. Aloitan homman niin, että poistan aluksi kasvoilta huolellisesti kaiken kosmetiikan - itse olen käyttänyt ensin puhdistusgeeliä ja sen jälkeen kasvovettä - ja sen jälkeen olen aloittanut rullailun käymällä läpi ensin otsan ja sen jälkeen molemmat posket sekä leuan alueen. Olen rullaillut jokaista aluetta ensin vaaka- ja pystysuuntaan ja sen jälkeen vielä sivuttain molempiin suuntiin. Eli siten kuin tekisin x-merkkejä rullalla hoidettaville aluille. Tuo eri suuntiin rullailu on erityisen tärkeää hoidon onnistumisen kannalta, sillä se stimuloi uuden sidekudoksen ja uusien ihosolujen syntymistä, mikä puolestaan silottaa epätasaisuuksia ja tekee ihosta entistä terveemmän. Tähän väliin muuten pieni varoitus, että mikäli sinulla on aktiivisia näppylöitä kasvoilla, älä rullaa niiden yli, sillä bakteerit saattavat levitä! Ihorulla on myös tärkeä puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Saamassani testipaketissa tuli mukana Sanitizing Spray -suihke, jota olen suihkinut ihorullaan  aina käytön päätteeksi.

Kun olen käynyt kasvot läpi, levitän hoidetuille alueille Rejuvenating Serum -hoitoseerumia ja annan sen vaikuttaa yön yli. Aamulla pesen sitten kasvot normaalisti ja teen meikkipohjan normaaliin tapaan. Hoitopäivinä en ole käyttänyt kasvoille yön ajaksi muita ihonhoitotuotteita kuin tuota seerumia.


Swiss Clinicin mukaan ihon säännöllinen mikroneuleus tasoittaa ihon sävyä ja parantaa ihon elastisuutta. Hoidon avulla myös hienot juonteet, rypyt ja arvet häivenevät ja suuret ihohuokoset pienenevät. Hoito sovetuukin erinomaisesti muun muassa aknen jättämien arpien tasoittamiseen. Itselläni on vasemmanpuoleisen posken alapuolella muutama teinivuosilta ihoon jäänyt arpi, ja olen ilokseni huomannut niiden vaalentuneen nyt kohta kahden kuukauden ajan mikroneulausrullaa käytettyäni. Itselläni on ollut käytössä 0.2mm:n pituisilla terillä varustettu ihorulla, joka on aloittelijalle hellävaraisempi kuin Swiss Cliniciltä löytyvä tämä toinen vaihtoehto 0,5 mm:n terillä. Jos sinulla on kasvoilla syviä aknearpia, kannattaa aloittaa hoito heti noilla pidemmillä neuloilla varustetulla rullalla.


Miten mikroneulaus sitten vaikutti ihooni? Voin ihan rehellisesti todeta, että todella positiivisesti! Jo ensimmäisen illan rullailun jälkeen iho näytti kuulaammalta ja jotenkin "elävämmältä". Swiss Clinicin suosituksen mukaisesti olen tehnyt niin, että rullaan ihoa joka ilta 7 päivän ajan ja sen jälkeen pidän saman verran taukoa rullailusta. Tuossa ajassa iho ehtii levätä ja paranee luonnollisesti. Olen toistanut rullailujakson nyt kolme kertaa taukoineen ja ihoni on paremmassa kunnossa, kuin pitkään, pitkään aikaan. Konkreettisesti tulokset huomaa heti jokaisen rullailujakson lopussa, kun iho näyttää ihanan kuulaalta ja tuntuu pehmeältä ja selvästi vahvistuneelta. Pienet posken arvet ovat haalistuneet ja etenkin t-alueen ihohuokoset ovat selkeästi pienentyneet. Ja tietysti tulokset puhuvat puolestaan joka aamu, kun teen meikkipohjan: peitevoidetta ei tarvitse enää lisäillä iholle entiseen tapaan ja suurinta peittoa kaipaavat oikeastaan vain tummat silmänaluset. Vielä kun niiden taltuttamiseen keksittäisiin yhtä tehokas hoitokeino.

Onko mikroneulaus teille tuttua ja oletteko jo ehtineet tutustua Swiss Clinicin kotikäyttöön sopiviin tuotteisiin? Ihonhoitotuotteiden lisäksi heillä on valikoimassaan muun muassa tämä kovasti kehuttu ripsienhoitotuote sekä hampaiden valkaisusetti, jota haluaisin ehdottomasti kokeilla myös!

Tähän päätteeksi vielä iso kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte viime viikolla blogissa käynnissä olleeseen tuotearvontaan! Arpaonni suosi tällä kertaa Tanjaa. Onnea vielä kerran ja ihanaa päivää teille!


SHARE:

2 kommenttia

 1. Anonyymi9/19/2017

  Tätä en ole vielä kokeillutkaan, mutta kuulostaa hyvältä - Nea -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Itselläni mikroneulaus tulee pysymään säännöllisessä käytössä ehdottomasti. Rullailua voi tehdä kotona myös kuuriluontoisesti aina silloin, kun iho on erityisen tehohoidon tarpeessa.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig