14/10/2020

SYKSYN PARAS MOCKTAIL - OCTOBER MAPPLEMULE

 
Lokakuu on hellinyt meitä lämmöllä ja syksyn upealla väriloistolla. Tämä alkusyksy onkin ollut itselleni todella energistä ja luovaa aikaa ja tuntuu, että olen saanut hurjasti asioita eteenpäin - muun muassa kodin sisustusprojektia, joka on tällä hetkellä oikein mukavassa vauhdissa. Paljon ruokaan ja juomaan liittyviä uusia ideoita on tullut myös kehiteltyä nyt, kun alkaneen äitiysloman vuoksi ei ole enää sellainen tavanomainen jatkuva kiire päällä. 
 
Vietimme hiljattain ihanaa illallishetkeä yhdessä siskoni perheen kanssa ja sieltä lähti ajatus tähän tämänkertaisen postauksen aiheena olevaan mocktailiin, joka on nousi heti omaksi suosikikseni. Sitä onkin tullut siemailtua useampaan kertaan kynttilänvalossa sohvalla hyvän kirjan parissa loikoillen. Vieraille tein tästä Oktober Mapplemuleksi nimeämästäni mocktailista holilliset versiot, jotka kirvoittivat myös paljon kehuja. Uskallankin väittää, että syksyn paras alkoholiton drinkki on tässä! Mocktailin makumaailma sopii lokakuuhun täydellisesti, sillä se on yhdistelmä kanelin, omenan ja sitrushedelmien aromeja. Salainen ainesosa on vaahterasiirappi, joka syventää syksyistä makumaailmaa ja antaa sopivaa makeutta.

Tätä mocktailia voin lämpimästi suositella myös tuleviin Halloween-juhliin, sillä tästä voi helposti tehdä myös lasten mieleen olevan version korvaamalla holittoman omenasiiderin omenalimonadilla tai omenamehulla. Jos haluat juomasta hieman talvisemman, voi pohjalla olevan siiderin lämmittää kattilassa vaahterasiirapin ja kanelitnkojen kera ja lisätä sekaan sitten limemehun.

OCTOBER MAPPLEMULE

  1 hengelle

  12 cl kuivaa alkoholitonta omenasiideriä (esimerkiksi Happy Joe 0 %)
2,5 tl vaahterasiirappia
puolikkaan limen mehu
sitruunamelissaa
2 kanelitankoa
jäitä

Koristeeksi:
tuoretta limeä lohkoina

  ***

Lisää ensin jäät ja tuoretta sitruunamelissaa tarjoilulasin pohjalle. Kaada päälle omenasiideri ja lisää sekaan vaahterasiirappi sekä kanelitangot. Sekoita hyvin ja purista sen jälkeen joukkoon puolikkaan limen mehu. Lisää lopuksi päälle koristeeksi tuoreita limelohkoja. Nauti heti metallisen pillin kera.

Vinkki! Jos haluat tehdä mocktailista holillisen version, lisää sekaan 4 cl maustettua vodkaa, esimerkiksi Absolut Juice Edition Apple -omenavodkaa. Itse käytin vieraille tarjoamissani cocktaileissa kookosvodkaa, joka toimi kuulemma oikein hyvin.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig