13/05/2016

FARM TALLINNA


Ciao! Kulunut viikko on ollut kerrassaan upea ja täällä ruudun takana odotellaan jo kuumeisesti alkavaa viikonloppua. Sitä ennen ajattelin viedä teidät ruokamatkalle erääseen hehkutuksen arvoiseen ravintolaan, joka varasti sydämeni totaalisesti! Pyrähdimme nimittäin viime viikolla helatorstain kunniaksi miehen kanssa ex tempore aurinkoiseen Tallinaan herkuttelumatkalle. Lämmin aamu alkoi mitä parhaimmalla tavalla tyylikkäällä á la carte -meriaamiaisella M/S Silja Europan Maxim -ravintolassa. Tarjolla oli raikasta kuohuvaa, tuoreita hedelmiä, juustotarjotin, mätiä, sillejä, skagenia, graavilohta, lämpimiä aamiaisruokia ja vaikka mitä muuta.

Reissumme todellinen kruunaus koettiin kuitenkin Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintola Farmissa, jonne mies oli tehnyt varauksen loistavien TripAdvisor-arvostelujen perusteella. Eikä paikkaa todellakaan oltu hehkutettu Tallinnan kuudenneksi parhaaksi fine dining -ravintolaksi suotta.  Tallinnalaista modernia keittiötä edustava Farm yhdistelee onnistuneesti perinteisiä virolaisia makuja nykyaikaisiin kulinaariin twisteihin ja paikan menuun jo etukäteen ihastuneena odotimme innolla, millaisia herkkuja pääsisimme maistelemaan.

Heti valoisaan ravintolaan asuessamme meidät valtasi levollinen fiilis. Modernin talonpoikaistyylisesti sisustettu ravintola tarjoaa valtavasti silmänruokaa kauniiden sisustuksellisten yksityiskohtien muodossa ja pelkkään tilan tutkimiseen, ihasteluun ja kuvaamiseen voisi käyttää useamman tunnin aikaa. Ravintolan sydän on upea, lasitettu avokeittiö, jonka kautta asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä. Pääsimme iloksemme istumaan ikkunaerkkeriin, josta oli suora näkymä keittiöön ja annosten valmistumista oli todella hauska seurata ruokia odotellessamme.


Tilaamiamme annoksia odotellessamme huomasimme, että ravintolalla on oma olutpanimo, jossa valmistaan erilaisia artesaanioluita. Niitä ei tällä kertaa tullut testattua, mutta ensi kerralla tiedän, mitä maistan!


Tuhdin meriaamiaisen nauttimisesta oli Farmiin saapuessamme ehtinyt kulua vasta kolmisen tuntia, joten päätimme nauttia suhteellisen kevyen ateriakokonaisuuden. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme tilaamaan alkupalaksi metsän antimista tehdyt keitot, jotka sisälsivät muun muassa erilaisia metsäsieniä, possunlihaa, vihanneksia ja ohraa. Liemi oli täydellistä ja maustettu ilmeisesti lorauksella punaviiniä. Ja entäpä sitten Farmin itsetekemä, hieman saaristolaisleivän tyyppinen makeahko rouheleipä, jota tarjottiin keiton lisukkeena? Yksinkertaisesti niin hyvää, että ostimme sitä kotiin mukaan Farmin kanssa samoissa tiloissa toimivasta Rukis -nimisestä kahvila-kohditoriasta.


Pääruoaksi valitsimme annokset päivän kalaa, joka osoittautui tällä kertaa villakuoreeksi. Konstailettomaan bistro-tyyliin valmistetut annokset tarjottiin herkullisen tartar-kastikkeen kera ja lisukkeeksi tilasin itselleni vielä ravintolan itsetekemää kotijuustoa. Niin yksinkertaisen hyvää ja tuoretta, nam! Listalta löytyy kalaruokien lisäksi myös muun muassa hirveä ja ankanfileetä, jota aion kokeilla seuraavalla kerralla.


Ystävällisen tarjoilijaneitokaisen tiedustellessa jälkiruokatoiveitamme olimme jo niin täynnä, että valitsimme listalta raikkaat, jälleen kerran ravintolan itsetekemät metsämarjasorbetit kahvien kera nautittavaksi. Sorbetin makun oli sopivan kirpeä, eikä liian makea, ja tästä sain inspiraation kokeilla vastaavanlaisen herkun valmistusta kotikeittiössä. Vähän eksottisemmista makuyhdistelmistä pitäville vinkkinä, että Farmista saa myös itsetehtyä ruis-tillinsiemenjäätelöä!


Mahat täysinä ja mielet harmonisina poistuimme ravintolasta pikaisille ostoksille ennen laivaan paluuta. Annan Farmille kyllä täydet kymmenen pistettä palvelusta, miljööstä ja ruoasta! Paikka on niin huikea, että mietin, kuinka kiva siellä olisi järjestää esimerkiksi minun ja mieheni yhteissynttärit. Nyt upeaa alkavaa viikonloppua ja nautitaan tästä aurinkoisesta kelistä!


Farm 
Müürivahe 27b/ Viru 11


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

29/04/2016

INDIEDAYS INSPIRATION DAY & BLOG AWARDS


Ciao! Vappu on täällä ihan pian ja päivittelen fiiliksiä vappuviikonlopulta tänne myöhemmin, mutta nyt on aika palata vielä viime lauantaina pidetyn Indiedays Inspiration Day & Blog Awardsin tunnelmiin. Kuten aiemmin oli puhetta, huikea tapahtumapäivä on jaettu erillisiin päivä- ja iltaosioihin. Tapahtumapaikkana toimi Helsingin Suvilahdessa sijaitseva Kattilahalli, jonne suunnistin odottavin mielin iltapäivästä. Ja wow, miten hienot puitteet Indiedaysin ja Blogiringin tiimi oli onnistunut yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Kattilahalliin luomaan! Paikan päällä pääsin tutustumaan muun muassa Kopparbergin kevään raikkaisiin juhlajuomamakuihin, testaamaan Cloettan ihania suklaamakuja, kuulemaan L'Orealin uusimmista hiustenhoito- ja stailausvinkeistä, ihastelemaan Olympuksen tyylikkäitä kameratarvikkeita omaa Olympus Peniäni silmällä pitäen, sovittelemaan A Tillanderin koruja ja poseeraamaan päivänvarjon kera Nutisalin hauskassa kuvahaasteessa. 

Päivätapahtumassa parasta oli mielestäni rennon välitön ilmapiiri ja yhteistyökumppaneiden kanssa jutustelu. Oli myös kiva bongata tuttuja bloggaajia. Tyylikkäiden ständien lisäksi erityiskiitoksen saa tapahtuman herkullinen ruoka- ja juomatarjoilu, josta vastasi mahtava Nikko Food. Janon sammuttamisesta vastasivat Anna de Codorníu, Fresita ja Ginger Joe

Kopparbergin kauniin kesäisesti koristeltu ständi houkutteli testaamaan raikkaita uutuusmakuja. Varsinainen yllättäjä oli mehukkaan marjainen ja täysin alkoholiton siideri, joka toimii varmasti janonsammuttajana kuumina biitsipäivinä! Ständillä pääsin poseeraamaan tätä suloista kukkaseinää vasten, joten kesäfiilis oli taattu! Päivätapahtuman asukokoisuutena toimi Ted Bakerin kukkapaita (joo, olen täysin hurahtanut kukkaprintteihin), jonka hempeyteen toin kontrastia mustan nahkahameen muodossa.


Cloettan ständillä maisteltiin herkullisia uutusmakuja ja kotiinviemisiksi lähti vielä reilu goodie bag. Omiksi suosikeikseni ylsivät heti raikas vadelma-lakritsi ja aitoa mangoa sisältävä crunchy mango. Näitä on kotona vielä jemmassa, joten jotain kivaa vappureseptiikkaa voisin näiden herkkujen ympärille kehitellä.


Ennen Blog Awards -iltatapahtumaa käväisin kotona vaihtamassa asukokonaisuutta ja päivittämässä meikin iltaa varten aavistuksen tummemmaksi. Sitten olikin aika hypätä taksin kyytiin ja karauttaa kohti Kattilahallia pukuun ja taskuliinaan sonnustautuneen tyylikkään mieheni kera, joka toimi avecinani.


Illan asukokonaisuudestani näittekin jo vilauksen täällä. Luotin mustan ja kullan hyväksi havaittuun liittoon ja tummanpuhuvaan linjaan näytti päätyneen hyvin moni muukin juhlavieras. Sopivaa twistiä asuun toivat kimaltavat korkokengät ja Ted Bakerin kiiltonahkainen clutch.


Illan ruoka- ja juomatarjoilu oli päiväosion tapaan huikean hyvä! Syötävän suloisten annosten eteen oli nähty vaivaa ja maut toimivat harminisesti yhteen. Muutenkin koko henkilökunta ovimiehestä valokuvaajiin toimi tyylikkäästi ja nosti gaalan tunnelmaa entisestään. Onnea muuten vielä kaikille gaalassa palkintosijoille yltäneille bloggaajille - good job!


Iso kiitos vielä Indiedaysille ja Blogiringille hienosti järjestetystä tapahtumasta ja syksyllä nähdään jällen! Nyt haluan toivottaa Teille oikein riemukasta ja kuplivaa vappua ja palataan taas pian!


SHARE:

23/04/2016

SMOOTHIE BOWL


Aurinkoista lauantaiaamua muruset! Tänään on luvassa vähän erilainen aamupäivä, kun suunnistan parin tunnin päästä kohti Indiedays Inspiration -päivätapahtumaa. Illalla jatketaan päivää vielä gaalajuhlinnan merkeissä, joten uskon, että varsin mieluinen päivä tästä kaiken kaikkiaan kehkeytyy!

Ihana päivä alkaa tietysti kunnon aamupalalla ja tällä kertaa jaan teille uuden aamiaissuosikkini, Smoothie Bowlin, reseptin. Kulhoon asetellut annokset ovat nyt nosteessa ympäri maailmaa ja tämä hyvin nälän loitolla pitävä ja superterveellinen aamiainen on paitsi herkullisen makuinen, myös silmiähivelevän kaunis! Itse tehty smoothiekulho on ihana tapa ilahduttaa myös omaa rakasta, joka takuulla ilahtuu tällaisesta terveellisestä herkusta.


SMOOTHIE BOWL

(yhdelle)

pohjaksi annos chia-tuorepuuroa (reseptin löydät täältä)
1 banaani
tuoreita mansikoita
pähkinäsekoitusta
minttua

***


Valmista chia-tuorepuuro ohjeen mukaisesti ja kauho se syvän kulhon pohjalle. Leikkaa banaani ja mansikat viipaleiksi ja asettele tuorepuuron päälle. Ripottele pinnalle pähkinäsekoitusta ja tuoreita mintunlehtiä. Lorauta päälle vielä tilkka hunajaa, jos kaipaat lisää makeutta. Nauti heti!


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig