24/05/2011

Sporttailua ja superfoodeja

Viikonloppuisen herkuttelen jälkeen oli aika taas palata normaalirytmiin eli terveelliseen ruokavalioon ja sporttailun pariin. Koska aamu oli kaunis ja aurinkoinen, suuntasin Töölönlahdelle aamulenkille. Ihanaa päästä pitkästä aikaa taas juoksemaan, kun sitkeä yskä on hellittänyt jo sen verran, että keuhkoja uskaltaa taas rasittaa ikäviä yskänpuuskia pelkäämättä. Vähän teki tosin tiukkaa, sillä olin pukenut päälle ehkä hivenen liikaa vaatetta (t-paita tai toppi olisi ollut parempi vaihtoehto pitkähihaisen paidan sijaan) ja tyhjään vatsaan juokseminen on aina hiukan raskasta. No, illalla sitten vielä salille treenailemaan vatsa ja kädet.

Lenkille varasutauduin ohuella Marc O´Polon puuvillapaidalla, Monclerin lippiksellä ja Niken dri-fit-juoksucapreilla. Myös juoksulenkkarit tulivat mukaan, vaikka eivät kuvassa näykään ;)

Aamupalaksi söin tänään maitorahkaa ananaksen ja tummapaahdetun kahvin ja kermatilkan kera. Lisäsin rahkaan hieman Perun Andeilta kotoisin olevaa maca-jauhetta, jota en ole hetkeen käyttänyt lainkaan ruokavaliossani. Jos siitä saisi vähän lisäpotkua treeniin, niin olisi todella hyvä juttu :) Maca on yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista ja sisältää lukuisia vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä sekä aminohappoja. Hurahdin superfoodeihin, joihin macakin kuuluu, noin pari vuotta sitten ja sen jälkeen olen niitä vähemmän ja enemmän säännöllisesti nauttinut osana ruokavaliotani.Ruokavaliostani vielä sen verran, että noudatan etenkin viikolla melko tiukkaa vhh-ruokavaliota, josta käytännössä olen karsinut leivän, riisin, pastan, perunat ja turhat sokerit kokonaan pois. Viikonloppuisin tulee otettua hieman rennommin ja nautittua jonkin verran myös nopeita hiilihydraatteja. Arkisin pyrin syömään kaksi ateriaa, joista toinen on yleensä hieman tuhdimpi, lihaa ja kasviksia sisältävä ja toinen on usein kana-, kala- tai juustosalaatti. Aamupalaksi nautin yleensä maitorahkaa mehukeiton kera tai tuoreita hedelmiä teen tai kahvin kanssa. Vettä koitan juoda päivän aikana vähintään suositellut pari litraa, mutta olen hieman laiska vedenjuoja ja paremmin minulle maistuvat hapotetut kivennäisvedet ja kahvi tai tee. Olen vhh-ruokavaliota noudattaessani huomannut sen tekevän itselleni kevyemmän ja energisemmän olon ja aina, kun siitä välillä lipsun, palaan taas kiltisti ruotuun sen tuoman hyvänolontunteen ja terveellisyyden vuoksi.

Nautin aamulla veteen sekoitettuna myös MSM-jauhetta, joka on vesiliukoinen, orgaaninen rikkiyhdiste. MSM on tuotelupauksen mukaan erinomainen luuston, nivelten, lihaksiston sekä hiusten hyvinvoinnille. Myös MSM-jauhe lukeutuu superfoodeihin ja sitä saa ostettua esimerkiksi Kampin Ruohonjuuresta. Sekä käyttämäni MSM-jauhe että maca-jauhe olivat molemmat Cocovi-merkkisiä, mutta vastaavia tuotteita löytyy myös muilta valmistajilta. Oletteko kokeneet muuten suuria eroja eri valmistajien tarjoamien superfoodien välillä?

Loppuun vielä pieni hehkutus viimeisimmästä meikkihankinnastani, joka on Make Up Storen lip pencil sävyssä Cherie. Kyseessä on vaaleanpinkki, persikkaan taittuva sävy, joka sopii todella hyvin huulikiillon kanssa käytettäväksi ja huulimeikin viimeisteleväksi tuotteeksi. Itse käytän kynää aluksi huulten rajaamiseen ja kevyesti värittämiseen ja päälle lisää haluamani väristä kiiltoa. Tämän hetkiset suosikkini ovat persikkainen Goshin On Stage -huulikiilto, jossa on huulia viilentävä mentholefekti sekä todella tehokkaasti huulia kosteuttava We Care Iconin Magnetic Lips -kiilto.


Pinkki rajauskynä ja kevyt kiilto sopivat hyvin hillittyyn nude-ehostukseen. Tässä  kirjoittaja aamunraikkaana ennen juoksulenkkiä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig