25/03/2014

Afternoon Tea at Salutorget


Viime viikolla tuli herkuteltua oikein toden teolla, kun samalle viikolle osuivat elintarvike-ja viinialan ammattilaismessut ja S:n virallinen synttäripäivä. Halusin tällä kertaa yllättää synttärisankarin peribrittiläisellä afternoon tealla Salutorgetissa. Bongasin jutun tästä hauskasta konseptista jo jonkin aikaa sitten muistaakseni Gloria-lehdestä, ja siitä asti olen halunnut sen käydä testaamassa. Tietääkseni muut ravintolat ja kahvilat Helsingin alueella eivät vastaavaa iltapäiväteehetkeä pikkusuolasineen ja makeinen suupaloileen tarjoa? Olen aina rakastanut Salutorgetia erityisesti sen upean miljöön vuoksi ja ajattelin afternoon tea-konseptin piristävän juuri sopivasti harmaata ja hieman sateista tiistaipäivää.

Olin etukäteen kurkkinut netistä, millaisia suolaisia ja makeita juttuja iltapäiväteen kanssa nautitaan, ja Salutorgetin valikoimaan kuuluikin vaikka mitä herkkuja! Tarjolla oli mm. pikkuruisia voileipiä, metsäsieniquichea, talon omia skonsseja kotitekoisen mansikkahillon, omenamardeladin ja vaniljakerman kera, karpalofinancier, mustikkapiirakkaa ja macaronseja. Erityisesti Toast Skagen ja häränrinta-piparjuurimajoneesileivät ja skonssit olivat makuumme, nam! Eikä settiin vapaavalintaisena kuuluva lasillinen kylmää Lansonin samppanjaa ollut hassumpaa myöskään ;) Teemenussa päädyimme intialaiseen darjeeling T.G.F.O.P:hen ja liköörimäiseen assamiin, jotka toimivat hyvin sekä suolaisten että makeiden tarjottavien kanssa. Sometimes life is just so good!


Jos afternoon tea -konsepti houkuttelee, niin siitä on mahdollista nauttia Salutorgetissa arkisin klo 14-18 välillä. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, tästä jäi oikein kivat muistot! Historiallisessa miljöössä voi myös pienen hetken ajan fiilistellä brittiaristokraattien elämää ja kuvitella itsensä jonnekin 1900-luvun alun teekutsuille :)Nyt kivaa päivää ja palataan taas pian!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi3/26/2014

    Kauniita kuvia! täytyy käydä testaamassa tuo afternoon tea

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja suosittelen tosiaan lämpimästi testaamaan! :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig