05/01/2015

BANANA-TOFFEE PROTEIN PANCAKE MIX


Huomenta! Muutama päivä sitten huomasin ruokaostosten lomassa proteiinivalmistehyllyssä mielenkiintoisen uuden tuttavuuden Fastilta. Kyseessä on valmis proteiinipannukakkumix, joka sisältää mm. jauhettua kauraa, maitoproteiinia ja steviaa. Sarjassa on tämän valitsemani banaani-toffeen makuisen seoksen lisäksi myös vaahterasiirapin makuinen versio sekä täysin maustamaton pannukakkumix. Banaanilettufanina en voinut jättää uutuutta hyllyyn ja lauantaina pääsin ekan kerran kokeilemaan tätä. Lettujen valmiilla mixillä on todella helppoa: 50 grammaan jauhetta (reilu desilitra) sekoitetaan 1 - 1,5 desilitraa maitoa riippuen siitä, haluaako letuista amerikkalaistyylisen paksuja vai hieman ohuempia. Ainekset voi sekoittaa oman fiiliksen mukaan joko blenderissä, sekoituspullossa tai vispilällä, kuten itse tein.

Sekoittamisen jälkeen lettutaikinan annetaan sakeutua muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen letut paistetaan pannulla normaaliin tapaan. Paistamiseen voi käyttää voita tai neitsytkookosöljyä, jota käytin myös itse. Paistoin letut vanhalla kunnon valurautapannulla, joka kuumeni vähän liiankin tehokkaasti. Pahoittelut siis hieman tummanpuhuvista kuvista :) Valmistaminen onnistuu myös normaalilla pannulla, jolloin lettuja kannattaa ohjeen mukaan paistaa keskilämmöllä noin minuutin ajan molemmin puolin, kunnes letut ovat kauniin kullanruskeita.

Mutta nyt siihen kiinnostavimpaan asiaan eli makuun! Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt, sillä vastoin ennakko-odotuksia, tuote ei mielestäni ollut liian "amerikkalaistyylinen" ja keinotekoisen makuinen. Banaani maistuu valmiissa letuissa selkeästi, toffee vähän hennommin. Yksi 50 g:n annos sisältää 25 g proteiinia ja 9,5 g hiilihydraatteja (joista sokereita 0,9 g), joten letut olivat todella ruokaisia ja pitivät nälän loitolla pitkälle iltapäivään. Uskon, että näitä tulee testattua myös treenin jälkeisenä iltapalana ja satunnaisiin herkkuhetkiin makeanhimon iskiessä. Yhdestä pussista tulee muuten 12 annosta, joten ihan käypä hinta-laatusuhdekin näillä mielestäni on. Oletteko jo ehtineet testaamaan näitä?


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig