24/07/2015

THICKER & STRONGER HAIR


Viimeisen puolen vuoden aikana olen aktiivisesti halunnut voimistaa ja vahvistaa värikäsittelyiden ja pidennysten rasittamia hiuksiani. Luovuin joulukuussa teippipidennyksistä kokonaan ja siirryin käyttämään clip-on -pidennyksiä. Samalla aloitin hiusten tehohoidon ja lisäsin päivittäin nautittavien biotiinilisien määrää kahdesta neljään kapseliin. Olen myös koittanut välttää hiusten ylimääräistä muotoilua raudalla ja pidentää hiusten raidoitusväliä. Värjäyksen yhteydessäkin sävytytetään ainoastaan tyvi ja kirkastetaan raitoja. 

Harmikseni en ole kuitenkaan toistaiseksi kyennyt luopumaan hiusten päivittäisestä pesurutiinista, vaikka siihen kova pyrkimys onkin. Urheilen säännöllisesti ja haluan, että hiukset ovat puhtaat ja raikkaat, joten hiusten päivittäinen aamupesu on ollut itselleni tärkeää. En myöskään tiedä, kuinka suuri vaikutus pesuvälin pidentämisellä oikeasti on hiusten kasvuun ja kuntoon, joten tähän asiaan kuulisin kyllä mielelläni teidän kokemuksistanne. Jostain luin myös, että sampoopesuista kokonaan luopuminen tekisi ihmeitä hiuksille. Hurjalta kyllä kuulostaa, ja itse en ehkä tuohon kokeiluun uskalla lähteä.

Uskon kuitenkin, että terveellisellä ruokavaliolla ja laadukkailla hoitotuotteilla saa aikaan selkeitä tuloksia, vaikka hiuksia päivittäin pesisikin. Laadukas, hoitoaineen ja sampoon lisäksi myös muotoilutuotteita sisältävä hoitosarja on ollut minulle pitkään haussa, ja siksi olin todella iloinen päästessäni testaamaan Nioxin-hiustenhoitosarjaan kuuluvia pesu- ja muotoilutuotteita. Sain tuotteet Wellalta ja aloitimme minulle parhaiten sopivan hoitolinjan valinnan kartoittamalla hiushistoriaani yhdessä ihanan Elenan kanssa. Nioxin -sarjaan kuuluu yhteensä kuusi erilaista, yksilöllistä järjestelmää, ja omille hiuksille parhaiten sopivat tuotteet valitaan riippuen siitä, onko hiuksia käsitelty (värjäys, permamentti tms.) ja onko oma hiustyyppi hento vai paksu ja karkea. Päädyimme valitsemaan käyttööni hoitojärjestelmän nro 3, sillä hiukseni ovat melko hennot, lasimaiset ja kemiallisesti käsitellyt. Pidennysten käytön myötä hiukset ovat myös kärsineet ja ohuentuneet paikoittain.  Koska kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa, liitin alle kaavion, josta on helppo nähdä, miten numeroin 1 - 6 merkityt Nioxin-hoitojärjestelmät eroavat toisistaan:

Testattavaksi pääsivät hoitosarjan Cleanser Shampoo, Scalp Revitaliser Conditioner -hoitoaine ja Scalp Treatment -tehohoito hiuspohjalle. Sampoota ja hoitoainetta käytetään normaaliin tapaan ja pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin levitetään lopuksi tuo tehohoito, jonka annetaan jäädä hiuksiin. Sekä sampoossa ja hoitoaineessa on raikas mentholinen tuoksu ja pieni määrä kumpaakin tuotetta riitti hyvin koko tukan pesuun ja hoitoon. Nämä pesutuotteet ovat olleet minulla lähes päivittäisessä käytössä huhtikuun lopulta saakka, ja alkavat vasta nyt vedellä viimeisiään, joten tuo 150 ml:n pakkauskoko riittää hyvin noin neljäksi kuukaudeksi. Harvemmalla pesuvälillä luonnollisesti pidempään :)

Koska muotoilen hiuksiani päivittäin föönillä, lämpörullilla ja raudalla, pääsin testaamaan myös Nioxin 3D Styling -muotoilutuotteita. Muotoilutuotteet ovat dermatologisesti testattuja ja tehty hoitamaan hiuspohjaa. Elvyttävä Rejuvenating Elixir -eliksiiri, tuuheuttava Bodifying Foam -muotoluvaahto ja lämpöaktivoituva Therm Activ Protector -suihke tuovat hiuksiin nimensä mukaisesti volyymia ja luovat "3D -efektin". Ihastuin todella paljon erityisesti tuohon kuumuudelta suojaavaan ja lämmössä aktivoituvaan suihkeeseen, joka on ollut todella näppärä tuote lämpörullien pohjalla antamassa kiharoille kevyttä tukea. Myös tuuheuttava, tyven kohottamiseen mainiosti sopiva muotovaahto on ollut aktiivisessa käytössä lähes päivittäin. Elvyttävää Rejuvenating Elixir -eliksiiriä olen käyttänyt vaihdellen hiusten koko pituuksiin ja latvoihin, ja ollut tyytyväinen kauniin sileään lopputulokseen. 

Summa summarum, olen ollut todella tyytyväinen kaikkiin testaamiini tuotteisiin ja jo muutaman käyttökerran jälkeen huomasin eron hiusteni rakenteessa ja kunnossa. Ja kyllä, hiukset tuntuvat todella tuuheammilta! Yksikään testaamistani muotoilutuotteista ei myöskään tehnyt hiuksista raskaan tai rasvaisen tuntuisia, mikä on usein ongelmana hentojen hiusten muotoilussa. Ehdoton plussa on myöskin se, että Nioxinin pesu- ja muotoilutuotteet estävät hiusten katkeilua, mikä luonnollisesti vaikuttaa hiusten kuntoon. Lämmin kiitos vielä Wellalle näistä huipputuotteista!


Nyt ihanaa alkavaa viikonloppua & pysykäähän kuulolla!* tuotteet saatu Wellalta
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig