29/03/2011

Home, sweet home

Hejsan allihopa! Olen jälleen kotona potemassa yhä jatkuvaa flussaa, mutta onneksi olo tuntuu paremmalta kuin eilen. Ajattelin tehdä ennen kouluhommiin tarttumista nopean postauksen kodistani ja sen sisustuksellisesta tyylistä. Koti on nimittäin sen verran tärkeä tukikohta elämässä, että sen soisi olevan mahdollisimman viihtyisä ja sellainen, johon saa mahdutettua kaikki arjessa välttämättömät tavarat ja kalusteet. Lisäksi kodin pitäisi olla mielellään valoisa, lämminhenkinen ja talon asukkaan tai asukkaiden persoonaa jollain tavalla kuvastava. En itse pidä liian kliinisestä ja minimalistisesta sisustuksesta, mutta tottakai tilavan tuntuinen ja siisti asunto on aina tavoitteena sisustustyylistä riippumatta :) Olen aina pitänyt valkoisesta väristä, joka saa mielellään olla hallitseva väri asunnossani. Lisäksi raikkaan merihenkiset sävyt turkoosista tummansiniseen ovat mieleeni, samoin erilaiset raita- ja ruutukuosit maltillisissa määrin. Taitan liikaa merihenkisyyttä beigellä, ruskealla ja kullalla, jotka tuovat sisustukseen harmonisuutta ja lämpöä. Suosin myös pieniä, mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka lisäävät mielestäni sisustukseen persoonallisuutta.


Kuten kodistani otetuissa kuvissa näkyy, olen todella ihastunut valkoiseen tähtikuvioon tummansinisellä pohjalla ja se toistuu monissa esineissä ja tekstiileissä. Tähtikuviota alkaa olla poikaystäväni mukaan jo tarpeeksi, joten koitan sen hankkimista rajoittaa :) Viimeisessä kuvassa näkyvä purjevenettä esittävä lasimaalaus on lahja entiseltä työkaveriltani ja se on toteutettu tuttavani purjevenettä esittävän valokuvan pohjalta. Lämmin kiitos vielä R:lle tästä upeasta työstä!

Aiemmissa blogipostauksissani olenkin jo todennut, että pidän sisustuksessa etenkin Gantin ja Lexingtonin tyylille ominaisista tähtikuvioista, raidoista ja raikkaista väreistä. Yhteensointuvat värikombinaatiot valkoisella taustalla toimivat loistavasti ympäri vuoden ja pidän merellisestä fiiliksestä myös talvella. Myös molempien merkkien liinavaatteista ja sisustustekstiileistä huokuva tietynlainen kesähuvilamaisuus on mielestäni viehättävää.
photos Lexington & Gant

Rakastan myös näyttäviä ja kauniita kattauksia ja muita pieniä yksityiskohtia, joilla luodaan myös ruokailuun kodikas ja viimeistelty fiilis. Tyylikkäät lasinaluset, lautasliinarenkaat ja kankaiset lautasliinat kruunaavat juhlavan aterian tai luovat ripauksen luksusta arkeen.

Tämän hetken himotuslistalla ovat Lexingtonin kankaiset lautasliinat ja ihanat kulhot sekä Gantin villainen torkkupeitto! Nyt menen nauttimaan höyryävän kuumaa teetä ja jatkan gradun parissa aherrusta flunssasta huolimatta, palataan!

photos Lexington & Gant
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig