22/03/2011

Täydellistä vaatekaappia metsästämässä

Muistan vieläkin, kun elokuva Clueless saapui Suomen elokuvateattereihin. Elettiin vuotta 1995 ja leffan päähenkilö Cher oli minusta täydellinen - etenkin hänen vaatekaappinsa. Sinkkuelämää-sarjan myötä naiset ympäri maailmaa pääsivät unelmoimaan samanlailla varustellusta vaatekaapista kuin Carrie Bradshawlla. Unelmissa kiilsi täydellinen vaatekaappi, jonka jokainen osanen olisi upea, tyylikäs, toisten osasten kanssa yhteensopiva ja kantajalleen täydellisesti istuva. Kaappi, josta löytyisi aina ne oikeat asusteet ja vaatteet tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, eikä "mulla ei oo mitään päällepantavaa" -päiviä olisi koskaan. Kaappi, joka olisi täynnä Chanelin ja Louis Vuittonin laukkuja, Guccin ja Bottega Venetan vöitä, Ray Banin aurinkolaseja, Tiffanyn koruja, Hermésin huiveja, Manolo Blahnikin, Jimmy Choon ja Christian Louboutinin kenkiä räätälöidyistä ja upeista materiaaleista valmistetuista vaatteista puhumattakaan!


 

Clueless-Cherin vaatekaappi oli automatisoitu niin, että neiti saattoi näppärästi valita haluamansa asukokonaisuuden aamuisin muutamalla hiiren painalluksella ja siististi henkareilla roikkuvat vaatteet ohjautuivat sitten vaatekaapista sähköiseltä  "hihnalta" hänelle sovitettaviksi. Kunpa joku fiksu insinööri kehittelisi vastaavan myös reaalimaailmaan helpottamaan naisten arjen sujumista ja ikuista aamuista piinaa juuri oikean asukokonaisuuden valinnasta! Cher myös lanseerasi elokuvassa legendaarisen lauseen: "I don't trust a mirror. So I take polaroids instead". Nykyaikainen tyyli- ja muotibloggari käyttää polaroidien asemasta digijärkkäriä tai laukussa helposti mukana kulkevaa pikkukameraa, mutta idea on sama ja täydellisen asukokonaisuuden metsästys jatkuu :)Vaatekaappi, jonka kaikki palaset sointuvat riitelemättä yhteen keskenään ja kestävät hyvin aikaa samalla tyylikkyytensä säilyttäen, on varmasti lähes jokaisen naisen tavoitteena. Tämä on järkevää jo pelkästään taloudellisten hyötyjen takia, jotka saa, kun ei joudu uusimaan koko garderobia sesongin muodin oikkujen mukaisesti, vaan perustaa klassisiin tyylin kulmakiviin. Näitä kulmakiviä ovat mielestäni muun muassa seuraavat:

* yksinkertaiset, hyvin istuvat jakut, joita on helppo yhdistellä hameiden, housujen ja mekkojen kanssa
* hyvin istuvat tummat, siistit farkut
* klassiset v-aukkoiset villa- ja kashmirneuleet, jotka ovat oikealla hoidolla lähes ikuisia
* juhlavat, silkkiset tai sifonkisekoitteiset puserot, joita voi yhdistellä puolihameen ja housujen kanssa
* laadukas päällystakki, esim. villakangastakki syksyyn ja talveen ja trenssitakki kevääseen
* nahkaiset korkokengät: kapekärkiset mustat avokkaat sopivat miltei kaikkiin juhlatilaisuuksiin
* nahkaiset saappaat ja nilkkurit
* pieni clutch-laukku ja musta tai ruskea laadukas isompi laukku arkikäyttöön (ei mielellään kankainen, joka  
  kuluu nopeasti Suomen sääolosuhteissa)
* valkoinen ja musta v-aukkoinen t-paita laadukasta materiaalista
* klassisesti kuvioitu silkkihuivi
* nahkainen musta ja ruskea vyö ja mustat tai ruskeat nahkahansikkaat
* tyylikkäästi leikattu pikkumusta
* täyspitkä juhlaleninki arvokkaampiin tilaisuuksiin
* omiin kasvonpiirteisiin sopivat aurinkolasit/silmälasit
* villainen, klassinen kauluhuivi

Listaa voisi jatkaa vielä pitkään, mutta tuossa oli mukana moni klassikko, jotka mielestäni luovat perustan tyylikkäälle pukeutumiselle. Trendiasusteilla voi ja kannattaa toki maustaa klassista pukeutumistyyliä, mutta tyylikkyys ja muoti ovat kaksi eri asiaa. Myös oma persoonallisuus on vahvasti kytkyksissä tyylikkyyteen, sillä tyylikkyys ei ole jotain, joka on mahdollista vain liimata päälle. Lopuksi vielä Lillie Langtrya lainaten: "On jokanaisen oikeus olla välittämättä muodin oikuista ja sen sijaan pukeutua tavalla, joka tukee omaa luonnetta ja persoonallisuutta."

photos Sex and The City - the movie

Uusien kokonaisuuksien löytäminen ja yhdistäminen täydellisen vaatekaapin saavuttamiseksi jatkuu läpi elämän ja hyvä niin, sillä puuhaa on oikeastaan varsin hauskaa ja luovaa. Iloista tiistai-iltaa rakkaat lukijat!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Wau, toi musta paljettimekko on upea!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon!:) Löysin sen kaapin perukoilta ja muistin, että sellainenkin on tullut hankittua, ehkä noin 3 vuotta sitten. Täytyy taas ottaa ahkeraan käyttöön vaikkapa ensi viikkoiselle Tukholman reissulle :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig