15/01/2014

Last year Paris, this year Berlin

lloista keskiviikkoa! Tänään on tasan kaksi ja puoli viikkoa aikaa erääseen kivaan juttuun, jota olemme suunnitelleet poikaystäväni kanssa jo pitkään. Lähdemme nimittäin helmikuussa kaupunkilomalle Berliiniin!!! Idea matkaan lähti saatuani kutsun erään Saksassa asuvan ystäväni kolmekymppisille ja samalla päätimme, että viivymme samalla reissulla hieman pidempään ja juhlimme myös omia synttäreitäni boheemin Berliinin sykkeessä. Berliinissä olen käynyt kerran aiemmin pidennetyllä viikonloppureissulla noin 6 vuotta sitten ja kaupunki teki jo tuolloin vaikutuksen. Nyt odotan taas innolla piipahdusta KaDeWe:llä, rentoja brunsseja ja dinnereitä, historiallisia nähtävyyksiä, tutustumista kaupungin klubielämään ja ennen kaikkea ystäväni synttärijuhlia saksalaiseen tapaan vietettynä!

Näistä helmikuun hiihtolomareissuista alkaa näköjään tulla jo jatkumo, sillä viime vuonna suuntasimme samoihin aikoihin juhlimaan pyöreitä vuosiani Pariisiin. Oli kyllä ihana reissu ja samalla ensimmäinen kertani tuossa legendaarisessa kaupungissa. Rakkautemme Ranskaa kohtaan jatkuikin reissun jälkeen, kun vietimme myöhemmin kesälomaa Nizzan auringossa. Nyt halusin jakaa kanssanne vähän blogissa ennen julkaisemattomia lomamuistoja Pariisin matkaltamme. Ehdottomasti parhaiten mieleen jäänyt juttu on syntymäpäiväni, joka oli samalla saapumispäivämme Pariisiin. Ensin käytiin Eiffel-tornilla ja kiertelemässä kaupunkia ja myöhemmin poikaystäväni järjesti aivan mahtavan syntymäpäivädinnerin trendikkäässä ravintola Kongissa, jonka moni saattaa muistaa myös Sinkkuelämää-sarjan viimeiseltä tuotantokaudelta ja Carrien Pariisin ajoilta. Kong sijaitsee muuten Louis Vuittonin pääkonttoria vastapäätä osoitteessa 1 rue du Pont-Neuf. Ravintolasta olikin aika kivat näkymät siis sinne ja Pariisin ylle, ja se ruoka ja drinkit, nam! Erityismaininnan ansaitsee todella tasokas palvelu, jota saimme ja hovimestari, joka tietoisena synttäripäivästäni ohjasi meidät ravintolan parhaaseen ikkunapöytään <3

Nähtävyyksistä mieleeni jäi erityisesti upea Versailles, Eiffel-torni, Notre Dame ja Louvre. Matkan kokokohtia olivatkin Louvressa livenä nähty Leonardo da Vincin Mona Lisa ja rakennuksena Louvre itsessään, aurinkokuninkaan ylellinen makuuhuone ja Versaillesin hurjan suuri puutarha ja näkymät Eiffel-tornin huipulta. Oheiset kuvat siis puhukoon puolestaan ja lisää matkakuvia on tulossa vielä myöhemmin mm. Eiffel-tornilta.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig