28/01/2014

Liikunnan iloa Ortonissa!

Kivaa alkanutta viikkoa teille! Tänään on vuorossa jälleen liikunta-aiheinen postaus, sillä uudenvuoden lupaukseni pitävät yhä ja kuntokuuri jatkuu! Kävin nimittäin tutustumassa muutama viikko sitten blogiyhteistyön merkeissä yksityisen ortopedian ja kuntoutuksen asiantuntijan, Ortonin liikuntapalveluihin. Orton sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin Ruskeasuolla ja tarjoaa laaja-alaisten erikoislääkäri- ja kuntoutuspalveluiden lisäksi muun muassa omatoimista kuntosali- ja allasharjoittelua. Ryhmäliikunnasta kiinnostuneille löytyy myös selkäpilates- tai vesivoimisteluryhmä.

Aloitin tutustumiskierroksen salitreenillä. Ortonin kuntosalilla on käytössä HURin paineilmavastuksella toimivat, helppokäyttöiset kuntosalilaitteet, jotka mahdollistavat varsin monipuolisen treenauksen. Alkulämmittelylaitteina toimivat mm. kuntopyörät, soutulaite, crosstrainer ja juoksumatto. Yleensä aloitan salitreenini tekemällä juoksumatolla 20 - 30 minuutin lämmittelyn ja niin tein tälläkin kertaa. Tällä kertaa halusin keskittyä treenaamaan erityisesti ylävartalon lihaksia, ja siihen Ortonin salilta löytyikin monia mahdollisuuksia. Ojentajia ja hauiksia treenaan yleensä 3 -4 kertaa viikossa, ja tulokset ovat alkaneet jo näkyä nyt, kun olen käynyt salilla aktiivisemmin viimeisen vuoden aikana. Lihaskuntotreenin jälkeen tein loppupalautuksen kuntopyörällä ja sitten olikin aika siirtyä allasosastolle, ja pulahtaa virkistävään veteen. Vinkkinä muuten mainittakoon, että mikäli kärsit esimerkiksi selkäkivuista, voit pyytää Ortonin omia fysioterapeutteja räätälöimään sinulle sopivan treeniohjelman tai päivittää nykyisen ohjelmasi.


Ortonin allasosasto on varsin hyvin varustettu, sillä sieltä löytyy allajumppaan ja pidempien matkojen uintiin soveltuva 20-metrinen allas sekä poreallas, jossa on ihana rentoutua salitreenin päätteeksi. Allasosastolla on myös oma lastenallas perheen pienemmille. Allasosaston yhteydestä löytyvät pukukopit, sauna ja suihkutilat, joten siirtyminen kuntosalilta allasosastolle on vaivatonta. Oli mahtava huomata, että allasosastolla on mahdollisuus tehdä myös omatoimista vesijumppaa erilaisia kellukkeita ja painoja hyödyntäen. En ole törmännyt perinteisissä uimahalleissa yhtä hyvään varaustetasoon, joten voin erittäin lämpimästi suositella Ortonin allasosastoa! Hintatasokin on edullinen, sillä 10 kerran kuntosali- ja allasharjoittelukortti kustantaa 75,50 euroa. Mikäli pelkkä uinti ja allasharjoittelu kiinnostavat, on mahdollisuus hankkia 55 euron hintainen 10 kerran uintikortti. Kuntosali- ja uintikortteja voi ostaa Ortonin kahvilasta.
 


Täytyy sanoa, että tunnin salitreenin ja uinnin jälkeen olo on todella euforinen! Ja vitsit, kuinka tehokakkaalta ja energiseltä fiilis tuntuukaan vielä muutaman päivän päästäkin :) Lisää liikunta- ja treenikuulumisia tulossa tänne blogin puolelle pian, pysykäähän kuulolla. Ja ainiin, mikäli pelkkä salitreeni kiinnostaa, on Ortonista mahdollisuus hankkia salikortti koko kevätkaudeksi todella edullisesti (97 euroa)!Lisätietoja Ortonin palveluista löydät täältä:
www.orton.fi, www.facebook.com/laakariasemaortonNyt oikein mukavaa tiistain jatkoa, palataan taas pian!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig