01/08/2012

KUINKA HANKIN TÄYDELLISEN VAATEKAAPIN?

Täydellinen vaatekaappi on monen naisen (ja miehen) toivomuslistalla, mutta sen toteuttaminen käytännössä on helpommin sanottu kuin tehty. Kesän alennusmyynneissä tulit ehkä kahmineeksi kasoittain edullista sesonkimuotia, jota on hankala yhdistellä ja käyttää enää hetken kuluttua. Klassiset perusvaatteet, joita kaapistasi löytyy tuntuvat tylsiltä ja liian turvallisilta ratkaisuilta, ja kaipaat lisää inspiraatiota pukeutumiseesi maksamatta siitä kuitenkaan maltaita. Samalla pähkäilet, tuleeko sitä viime keväänä hankittua kukkamekkoa tai talvista tekoturkista käytettyä enää koskaan. Kuulostaako tutulta? Ei hätää, sillä perusteiden ollessa kunnossa kaapistasi tulee aina löytymään sopivaa päälle pantavaa ja vaatteita ja asusteita on helppo yhdistellä keskenään.

Mielestäni helpoin tapa aloittaa täydellisen vaatekaapin rakentaminen on luokitella vaatteet ja asusteet erilaisiin kategorioihin. Täydellisessä vaatekaapissa olisi hyvä olla seuraavat luokittelut:

1.) Basics
2.) Classics
3.) Kulmakivet
4.) Piristäjät

Pohdi  seuraavan kerran, kun siivoat vaatekaappiasi, sopiiko kädessäsi oleva vaate mihinkään edellä mainituista kategorioista? Jos ei, etkä ole kyseistä vaatekappaletta aikoihin käyttänyt, niin voit surutta lahjoittaa sen hyväntekeväisyyteen tai myydä kirppiksellä. Kannattaa myös liikkeessä ennen ostopäätöksen tekemistä miettiä, mihin kategoriaan vaate tulee kaapissasi sijoittumaan. Samalla teet päätöksen, kannattaako vaatteesta varmasti maksaa pyydettyä hintaa. Basics -vaatteiden, kuten valkoisten ja mustien t-paitojen, perustoppien ja sukkien tulisi olla melko edullisia, mutta laadukkaita, sillä ne ovat jatkuvassa käytössä ja uusit niitä usein. Täydellisesti istuvaan ja laadukkaasta materiaalista valmistettuun t-paitaan kannattaa tietysti panostaa, jos sellainen osuu kohdalle.

Basics -vaatteet ovat neutraalin värisiä ja ennen kaikkea mukavia käytössä. Ne luovat asullesi pohjan, jonka päälle on helppo rakentaa näyttäviä kokonaisuuksia. Liiallinen Basics -vaatteiden suosiminen pukeutumisessa tekee kokonaisuudesta helposti tylsän, joten  yhdistele niitä rohkeasti kaikkien muiden kategorioiden vaatteiden ja asusteiden kanssa.


Classics -kategoriaan lukeutuvista vaatteista kannattaa maksaa hieman enemmän, sillä ne ovat todennäköisesti eniten Basics -vaatteiden ohella käyttämiäsi vaatteita ja asusteita. Klassikkovaate voi olla räätälöity talvitakki, täydellisesti istuva jakku, tummat luottopillifarkkusi tai kaunis ja ajaton silkkipaita, jonka voi yhdistää sekä farkkujen että hameen kanssa. Jokaisen naisen vaatekaapista olisi myös hyvä löytyä mustat neutraalit avokkaat sekä hyvin leikattu ja laadukkaasta materiaalista valmistettu pikkumusta, jota on helppo asustaa eri tilanteisiin.
Kulmakivet -kategoria pitää sisällään ne lempivaatteesi ja asusteesi, jotka tekevät tyylistäsi persoonallisen ja uniikin. Kulmakivi-vaate voi olla edullinen kirppislöytö tai kallis nahkatakki, klassikkolaukku tai upea huivi. Joka tapauksessa jokin sellainen vaate tai asuste, josta sinut muistetaan ja joka tyylillesi sen kaipaaman viimeisen silauksen. Persoonalliset silmälasit, näyttävä luksuslaukku tai upea statement-koru päivittää heti tyylisi oman näköiseksesi. Kun käytät jotain vaatetta tai asustetta säännöllisesti, tulee siitä tavaramerkkisi.
Piristäjät -kategoriaan kuuluvat ne elementit, joilla päivität tyyliäsi. Ne seuraavat yleensä juuri tämän hetkistä pintamuotia ja uusimpia trendejä ja esimerkiksi limenvihreä ja persikka ja pitsiset mikroshortsit olivat kuluvan kesän näkyviä hittejä. Piristäjät toimivat usein parhaiten Classics -kategorian vaatteiden ja asusteiden kanssa, jotka saavat Piristäjien kautta ihan uuden ilmeen. Piristäjiin ei kannata uhrata kovin paljon rahaa, sillä ne ovat usein yhden kauden hittejä.Toivottavasti tästä postauksesta oli teille hyötyä matkalla kohti kattavaa ja toimivaa vaatekaappia. Kaikki setit on toteutettu Polyvorella ja tarkoitus on antaa ideoita ja osviittaa, millaiset elementit voisivat sopia myös sinun vaatekaappiisi.

Nyt ihanaa päivän jatkoa kaikille!
xoxo Laura


SHARE:

6 kommenttia

 1. Anonyymi8/01/2012

  Aivan ihana postaus!!!!! Olen aivan innoissani! Tälläisiä voisi lukea vaikka loputtomiin ja toivoisinkin että näitä tulisi lisää. Ihanaa että joku suunnittelee tälläisen vaatekaappi uudistuksen puolestani, enää minun tarvitsee vain noudattaa ohjeistusta ja volá joka naisen unelma vaatekkaappi on valmis, joka on samaan aikaan erittäin käytännöllinen, persoonallinen, antoisa ja joka ei jätä pulaan huonoina ja tuskattuttavina vaatekriisi päivinä! Olen todella iloinen tästä postauksesta. Kiitos Laura!:) t moona (töistä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Moona kommentista! Lupaan, että jatkossa samantyylisiä postauksia tulee lisää ja mielessä on jo monta hyvää ideaa kehitteillä :) Muutin muuten noita kommentointi-ominaisuuksia siten, että jatkossa kommentit näkyvät seinällä heti.

   Ihanaa päivää!

   Poista
 2. Anonyymi8/01/2012

  täydellinen postaus!!! :)

  VastaaPoista
 3. Nöyrin kiitos kommenteistanne ja olen todella iloinen, että tästä postauksesta oli iloa. Sitä oli myös kiva kirjoittaa, kun itsen koin tämän asian suhteen valaistumisen noin vuosi sitten. Nuo Basics-vaatteet ovat avain, ja niitä on viime aikoina tullut hankittua, samoin paljon Piristäjiä ja klassikkoja :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11/29/2012

  Hei! Sattumalta eksyin blogiisi kun googletin täydellistä vaatekaappia. Inventaario menossa omassa :) Pakko tulla kommentoimaan että on tosiaan täydellinen postaus, minun pitäisi tulostaa tämä vaatekaapin oveen etten tekisi enää mitään virheostoksia. Tästä on tosi paljon apua, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja ihana kuulla, että tästä oli apua, tulipa hyvä fiilis! Nykyään itsekin aina jo liikkeessä pohdin, sopiiko uusi hankinta vanhojen kanssa yhdisteltäväksi ja mihin kategoriaan uuden hankinnan sijoittaisin. Oon huomannut, että auttaa tosi paljon hylkäämään ne ei-niin-välttämättömät vaihtoehdot ja löytämään oman tyylin punaisen langan :)

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig