02/08/2012

Rapuaika

Elokuu on taas täällä ja se tarkoittaa rapukauden käynnistymistä. Monet huippuravintolat tarjoavat aitoja tuoreita joki- ja täplärapuja, mutta myös valmiissa pakkauksissa myytävät pakasteravut toimivat hyvin, jos päätät järjestää kotona rapukestit. Testasimme viime lauantaina pienellä illallisporukalla Ruoholahden K-Citymarketista hankittuja pakasterapuja, jotka osoittautuivat oikein kelvollisiksi. Tässä tunnelmia viime viikonlopulta:

Rapujen kera iltaa istuttaessa kauniilla kattauksella ja oikeilla varusteilla, kuten rapuveitsillä ja käsien huuhteluun tarkoitetuilla sitruunavesikupeilla on oma osansa fiiliksen luonnissa. Rapujuhlien kattausrekvisiittaa on tarjolla juuri nyt todella monissa liikkeissä ja tavarataloissa ja tässä muutama kattauskuva esimerkkinä: kuvat Yhteishyvä


Tässä vielä K-ryhmän sivuilta löytämäni ohje pakasterapujen maustamiseen. Linkin kautta löytyy myös muuta rapujuhlien suunnittelun ja toteututtamisen kannalta hyödyllistä tietoa. 

 
Pakasterapujen maustaminen

4 annosta
40 rapua (n. kaksi pakkausta pakasterapuja)
5 l vettä
2 dl karkeaa merisuolaa
5 sokeripalaa
reilusti kruunutilliä varsineen (ei siemeniä)

Sido tillit kolmeksi yhtä isoksi kimpuksi. Kiehauta vesi kymmenen litran kattilassa. Lisää suola, sokeri ja nippu tilliä. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Poista tillit.

Anna liemen jäähtyä, ja kun se on haaleaa poista tillit. Kaada haalea liemi jäisten rapujen päälle. Lisää runsaasti uutta, tuoretta tilliä. Peitä astia ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokausi.

Rapujen kanssa nautitaan perinteisesti tilliä, voita ja vaaleaa leipää paahdettuna, mutta kannattaa varata lisäksi myös jotain muuta syötävää. Rapujen toimiessa alkupalana pääruuaksi sopii esimerkiksi itse tehty sushi tai grillatut jättikatkaravun pyrstöt maukkaan chili-kastikkeen, uusien perunoiden ja salaatin kera. Rapujen syöminenhän on ennen kaikkea hauskaa askartelua ja yhdessä olemista ja iloiset rapulaulut kuuluvat myös oleellisena osana tähän traditioon!Myös tällainen pieni vierailija ilostutti meitä lauantaina :)


Aurinkoista torstaita kaikille!
xoxo Laura

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig