21/08/2012

Pohdintoja syksystä ja kuluneesta vuodesta

Pikkuhiljaa alkava syksy on monelle uusi alku johonkin asiaan. Opiskeluiden aloittaminen tai päätökseen saattaminen, uuden harrastuksen kokeileminen, oman tyylin uudistaminen, tulevat talven lomasuunnitelmat, kodin sisustuksen muuttaminen, terveellisemmän ruokavalion noudattaminen, säännöllisen liikunnan aloittaminen....lista on pitkä ja kuulostaa varmasti ainakin osin monelle tutulta. Syksy jakaa mielipiteet vahvasti, sillä toiselle se on puhdistava ja uudistava vuodenaika, toinen taas pitää sitä masentavana ja synkkänä. Itse olen useimmiten kallistunut jälkimmäiseen mielipiteeseen, sillä rakastan lämpöä, valoa ja aurinkoa ja kammoksun kylmää, tukalaa viimaa ja nihkeää sadetta.

Pohdiskelin tässä taannoin, mitä asialle sitten oikein voisi tehdä, koska syksyn saapumista ei valitettavasti voi estää. Yksi piristysruiske ovat olleet tietysti uudet työvaatteet, entistä terveellisemmän ja säännöllisemmän ruokavalion noudattaminen kesän jälkeen, perheen ja ystävien tapaaminen ja oman tyylin uudistaminen. Kuitenkin olen huomannut, että eräs merkittävä seikka, joka ajaa ainakin omalla kohdallani ylitse muiden, on stressin vähentäminen. Liiallinen pingottaminen ja hermoilu ei paranna omaa olotilaa eikä hyvinvointia, vaan johtaa helposti riittämättömyyden tunteisiin. Taito nauttia elämän pienistä iloista joka päivä on avain rentoutuneeseen ja onnelliseen olemukseen. Mielestäni jokaisesta päivästä pitäisi pyrkiä löytämään arjen iloisia hetkiä, jotka eivät useinkaan vaadi suuria ponnisteluja. Vastavuoroisuus ja hyvän fiiliksen jakaminen niin ystävien kesken kuin parisuhteessakin on tärkeää.
Syksy on monella tapaa myös hyvää aikaa pysähtyä kuulostelemaan kuluneen vuoden tapahtumia. Kalenterissa ja valokuvissa muistot säilyvät, mutta välillä olisi hyvä virkistää niitä ja miettiä, mitkä ovatkaan olleet tähän mennessä ne vuoden antoisimmat, mieleenpainuvimmat tai hauskimmat hetket. Se auttaa myös selventämään itselle, mihin suuntaan elämässä on parhaillaan kulkemassa ja mitkä ovat ne asiat, joihin kannattaisi myös tulevaisuudessa panostaa.

Osa ehkä muistaakin, että tein vuodelle 2012 muutamia lupauksia, joista tähän mennessä suurin osa on ilokseni jo toteutunut. Muutama lupaus on vielä työn alla, mutta kaiken kaikkiaan vuoden kokonaissaldo on varsin positiivinen. Lupauksista tähän mennessä ovat toteutuneet seuraavat:


Lupaan haastaa itseni tekemään säännöllisesti hyviä tekoja ja auttamaan muita
Välillä tämä tulee itsestään ja huomaamatta ja välillä taas vaatii pientä tsemppausta. Prosessi, joka ei koskaan tule liian valmiiksi.

Lupaan kehittyä ammatillisesti 
Omasta ammatillisesta kehityksestä tulee aina erityisen hyvä mieli, sillä se omaa pääomaa, joka säilyy ja jota pystyy jalostamaan ja soveltamaan jatkossa erilaisten haasteiden ja ongelmatilanteiden parissa. Elinikäinen prosessi, mutta tänä vuonna olen saanut tähän erityisen hyviä eväitä! 

Lupaan muistaa nauraa ja nauttia elämästä ja arjen iloista
En tiedä, miksi nauraminen ja pienistä asioista iloitseminen on välillä niin vaikeaa. Pieni leikkimielinen hassuttelu ei tee kenestäkään vähemmän vakavasti otettavaa ja aiheuttaa huomattavasti vähemmän otsaryppyjä, kuin synkkämielinen pälyily :) 

Lupaan kehittyä bloggarina ja pyrkiä tuottamaan blogin kautta iloa myös kaikille sen lukijoille
Tähän haasteeseen olen mielestäni vastannut ja haluan välittää tässä vaiheessa, kun vuotta on vielä jäljellä kaikille lukijoille nöyrimmät kiitokset siitä, että olette viihtyneet 3xC:n parissa koko ajan kasvavalla joukolla! Kiitokset myös kannustavista kommenteista, jotka innostavat jatkamaan tätä uskomattoman hauskaa ja antoisaa harrastusta.

Lupaan noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja ravintorikasta ruokavaliota
Olen kuluneen vuoden aikana oppinut kuuntelemaan kehoani entistä paremmin ja se myös näkyy ulospäin lisääntyneenä hyvinvointina ja jaksamisena. Vaikka pyrin syömään terveellisesti ja hiilihydraattitietoisesti, en enää ole asian suhteen niin fanaattinen kuin aiemmin. Uskon, että oma kroppa kyllä kertoo parhaiten, millainen ruokavalio sille sopii.

Matkustaa johonkin kohteeseen, jossa en ole vielä käynyt
Tähän kohtaan tulee jotakin konkreettista, sillä tänä vuonna vierailin ensimmäistä kertaa Puolassa. Upea kokemus, herkullista ruokaa ja ihania ihmisiä!

Olla onnellinen ja elää jokaisessa hetkessä täysillä
Tähän pyrin joka päivä. Onnellisuus ei ole pysyvä tila, johon pääsee tekemättä mitään. Onnellisuus voi kuitenkin asua pienissä arjen hetkissä ja niissä pyrin elämään täysillä.Uutta intoa, puhtia ja voimia alkavaan syksyyn!
xoxo Laura
SHARE:

3 kommenttia

  1. Anonyymi8/21/2012

    Hyvä teksti! Paljon pohdittavaa itsellekin, esim. tuo stressin vähentäminen. Olen vasta pikku hiljaa alkanut päästä siitä, etten koko aikaa/joka asiasta ota stressiä ja suunnittelu paineita. Kaikkea kun ei voi elämässä vetää samalle viivalle ja päättää miten mnitkäkin jutut menee.
    Hyvää syksyn alkua sulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa syksyn jatkoa myöskin sinulle!:)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig