20/08/2012

Puolalainen auringonkukka-leseleipä

Viikonloppu on taas takana ja toivottavasti se sujui myös osaltanne mukavissa ja aurinkoisissa merkeissä. Blogin päivityksessä ollut pieni tauko katkeaa tähän postukseen, jossa julkaisen puolalaisen auringonkukka-leseleivän reseptin. Leipä on ihanan täyttävää ja eikä suuren lesepitoisuutensa ansiosta aiheuta ikävää oloa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!


Puolalainen auringonkukka-leseleipä

noin kaksi-kolme leipää (leivinpaperille tai kaupan foliovuokiin tehtynä):

- 9 dl vettä
- 1 pkt hiivaa
- 1 pkt ruislesettä
- 1 ps auringonkukansiemeniä
- suolaa
- ripaus hunajaa tai sokeria
- vehnäjauhoa

Lisää kädenlämpöiseen veteen paketillinen ruislesettä ja pussillinen auringonkukansiemeniä. Lisää murentaen hiiva seokseen. Vatkaa ja lisää suola ja sokeri/hunaja. Lisää vehnäjauhoja vain vähän, niin että saat hyvän koostumuksen leipään. Ei haittaa, vaikka taikina jäisi vähän löysäksi, koska sen voi kauhoa sitten suoraan foliovuokiin. Voit myös paistaa leivät uunipellillä ja taikinasta tulee noin kaksi kokonaista pyöreää leipää.

Kohota n. 30 - 45 min ja paista kohonneet leivät 200 asteessa noin puoli tuntia tai hieman pidempään uunista riippuen. Leipää voi loistavasti pakastaa vaikka valmiiksi viipaleiksi leikattuna ja heittää sitten aamulla tai illalla paahtimeen.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig