15/08/2012

Luomuherkkuja viikonlopulta

Suuntasin viime perjantaina junalla kohti Etelä-Karjalaa kyläilemään Saimaan kauniisiin maisemiin viikonlopuksi. Täytyy sanoa, että nauttimamme tarjoilut olivat kaikkina päivinä erinomaiset ja tuli syötyä todella terveellisesti ja nautittua runsaasti luomuna kasvaneita herkkuja. Perjantaina grillasimme ystäväpariskuntamme S:n ja A:n kanssa ja nautimme aterian lisukkeeksi vihreää salaattia, ranskalaista B. Bon-luomupunaviiniä ja A:n itse tekemää maustevoita.  Kiitos vielä mukavasta seurasta!

Lauantaina nukuimme ihanan pitkään ja aamupalalla meitä hemmoteltiin luomumunista ja itse kasvatetusta luomupinaatista tehdyllä munakkaalla, maitokahvilla, ruisleivällä, jonka seurana oli itse tehdyjä persilja- ja korianterilevitteitä sekä tuoreilla metsämansikoilla, mustikoilla ja viinimarjoilla. Aivan taivaallisen hyvää ja kaunis kattaus toi loman lisänsä aamupalahetkeen. Luomumunat olivat läheisen maatilan tuotantoa.





Lounaalla nautimme alkuruuaksi korianterilla maustettua mietoa punajuurikeittoa. Keiton kanssa oli tarjolla itse leivottua, mielettömän hyvää puolalaista auringonkukkaleipää. Leipä on todella maukasta, erittäin kuitupitoista ja hiilihydraattipitoisuudeltaan niukempi normaaliin hiivaleipään verrattuna. Tätä aion ehdottomasti leipoa myös kotona pakkaseen! Laitan blogiin myöhemmin leivän reseptin, jotta voitte itse kokeilla sitä kotona.



Pääruuaksi nautimmeitse poimituista kanttarelleista ja sipulista tehtyä kastiketta, pikkubroileria, uusia perunoita ja broilerin maksaa sisältävää, hieman makeaa kastiketta. En todellakaan ole mikään maksan ystävä, mutta tämä kastike oli maukasta ja hienostuneen makuista.



Sää oli hieman kolea, mutta kävimme silti tuulta uhmaten kävelyllä Saimaan rannalle parhaillaan valmistuvassa New Port Saimaa Garden -vierasvenesatamassa. Satamasta on mahdollisuus varata oma venepaikka ja tämä taitaa kiinnostaa etenkin kesällä Saimaalle saapuvia venäläisturisteja. Satamaan on rakennettu myös vedenpäällä oleva huoneistohotelli.



Jakku Mango, paita Zara, housut GT, ballerinat ja huivi H&M, laukku LV


Illalla suuntasimme Lappeenrantaan, jossa vietettiin Linnoituksen yö -tapahtumaa. Kylmästä säästä huolimatta paikalla oli paljon ihmisiä ja linnoituksessa sijaitsevat kahvilat oli valaistu tunnelmallisesti kauniilla lyhdyillä. Täällä olisi kiva vierailla ensi kesänä uudelleen, kun aurinko taas paistaa.


Iloista keskiviikkoa,
xoxo Laura

SHARE:

4 kommenttia

  1. Varsin herkullisen näköisistä aterioista olette saaneet nauttia! Plussaa luomutuotteista :)
    Jään innolla odottamaan leivän reseptiä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja lupaan laittaa leivän reseptin tänne heti, kun kokeilen sitä kotona :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Löysin blogisi ihan sattumalta jo olen jo ihan koukuttuneena lukenut vanhoja postauksiasi monta iltaa. Todella hyvä ja mielenkiintoinen blogi. Niin raikas ja moderni. Me Like! :)

    <3:llä http://linnunradanlapsi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Kiitos tuhannesti kommentistasi Sarianna! Tuli todella hyvä mieli heti aamusta, kun luin sen ja tosi ihana kuulla, että olet tykännyt blogista <3

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig