27/05/2013

Time to workout

Toivottavasti teillä oli rentouttava viikonloppu! Omalta osaltani se meni pitkälti treenauksen parissa ja terveellisesti herkutellen. Lauantaina lukaisin myös Miika Nousiaisen Metsäjätin, joka oli ihan huippu! Sitä ennen vedin kunnon rääkkitreenit salilla ja tuli käytyä läpi koko keho käsivarsista jalkoihin. Tässä postauksessa on tarkoitus jakaa hieman kokemuksia omista treenitavoitteistani ja terveelliseen ruokavalioon liittyvistä seikoista. Alkuun siis muutama sana treenauksesta. Olen itse suunnitellut uuden saliohjelmani ja teen tällä hetkellä koko kehon treenin kuntopiiri-tyylisesti noin 3 kertaa viikossa. Salitreenin tueksi harrastan juoksemista, kesäisin myöskin vesijuoksua, ja suunnitteilla on myös pidempien pyörälenkkien tekeminen, kunhan säät sen sallivat. Syksymmällä pyrkimykseni olisi nostaa salikäyntejä neljään/vko. Samalla tarkoitus olisi noudattaa treeniohjelmaa kaksijakoisesti ja saada treenistä näin enemmän tehoja irti.


Liikunnan ja ruokavalion suhteen omat tavoitteeni ovat tällä hetkellä kehon kiinteytys, kestävyyskunnon lisääminen ja terveellisen ruokavalion säännöllinen noudattaminen. Varmasti moni teistä lukijoista tämän jo tiesikin, mutta mielestäni yksi älyttömän hyvä motivaattori terveellisempään elämäntapaan on maksuton Kiloklubi, johon kuka tahansa voi rekisteröityä. Sivustolla voi helposti seurata omaa edistymistään ja syöttää pävittäiset ruokailut ja liikuntamäärät. Ohjelma laskee ravinnon kautta saadut kalorit ja liikunnalla kulutetut vastaavat kalorimäärät. Ohjelma antaa myös suosituksia esimerkiksi viikottaisen liikunnan määrästä ja päivän energiansaannista. Älyttömän hyvä on myös ohjelman laskema energiaravintoainejakauma päivän aikana nautitusta ruuasta. Siitä on helppo nopeasti silmäillä, kuinka paljon proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja on tullut suhteessa päivän kokonaissaantiin nautittua.

Kiloklubissa omaa editystä ja asetettuihin tavoitteisiin pääsemistä voi seurata asettamalla nykyisen painonsa ja tavoitepainonsa ja ohjelma laskee valmiiksi, kuinka kauan tavoitteeseen pääsy vie. Ei tietenkään kannata liikaa tuijottaa pelkkää painoa, sillä lihasten kasvaessa myös paino saattaa pitkään pysytellä tasaisissa lukemissa tai jonkin verran nousta. Kannattaa tarkailla siis myös vyörärönympäryksen muutoksia ja vaatteista kehon kiinteytymisen näkee selkeimmin :) Proteiinirikas vhh-ruokavalio yhdistettynä kasvatettuihin liikuntamääriin tukee myös lihasten kasvua ja rasvanpolttoa. Salilla rasvanpolttoon soveltuu erinomaisesti kunnon spurtti juoksumatolla ennen lihaskuntotreenia tai salivapaina päivinä kävelylenkki ulkosalla tyhjään vatsaan heti aamusta.Jos teillä on hyviä vinkkejä jaksamista buustaviin treenibiiseihin, niin otan enemmän kuin mielelläni vinkkejä vastaan! Tällä hetkellä soittimessani raikaa usein sopivan aggressiivisesti juoksua hyvin rytmittävä Scooter, haha :D

Kuulemisiin,
xoxo Laura
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig