18/01/2013

Oversized knit

Mikä voisikaan olla ihampaa kuin rennon, ylisuuren neuleen lämpöön kääriytyminen näillä Siperian lukemille vertoja vetävillä pakkasilla? Ylisuuri neule toimii etenkin yksivärisenä eikä vaadi silitystä tai sen ihmeempää ylläpitoa. Alle voi vielä vielä kiskaista pitkähihaisen t-paidan, mikäli lukeutuu itseni tavoin vilukissojen klaaniin.Myös moni julkkisnainen on nähty ylisuuressa neuleessa ja tässä tyylinnäytteet mm. Olivia Palermolta, Brooklyn Deckeriltä ja Jessica Albalta. Itse inspiroiduin erityisesti Olivian nahkahousut + oversized knit -lookista sekä tavasta yhdistää yksinkertainen neule tekoturkiskaulukseen ja luksuslaukkuun. Ylisuuri neule on helppo yhdistää keväämmällä myös shortsien ja hameen kanssa.
Minulle täydellinen oversized-mallinen neule on mieltuiten luonnonmateriaaleista valmistettu (merinovillaa, villaa, kashmiria tai puuvillaa), ajaton, pesusta toiseen muodossaan pysyvä ja klassisen sävyinen (harmaa, musta, valkoinen, beige). Juuri sen täydellisen yksilön valinta ei siis välttämättä ole mikään yksinkertainen juttu näillä kriteereillä etenkään nyt, kun monista liikkeistä kivoimmat neulemallit on jo myyty loppuun.Ongelma on myös se, että monet sopivan malliset ja väriset neuleet ovat 100 % akryyliä, joka hiostaa eikä lämmitä pakkasilla.

Käytin nuorempana paljon Benettonin ja Espritin perinteisiä neuleita. Benettonin neuleiden laatu on viime vuosina kuitenkin jonkin verran mielestäni laskenut, eivätkä villaneuleet pysy enää muodossa entiseen tapaan. Muistelin tässä kuluneina päivinä, että ainakin pääosa Espritin neuleista on puuvillasta tai villasekottaista valmistettuja ja googlasin itseni merkin nettikauppaan. Valikoiman laajuus ja klassisuus iskee ja lisäksi Espritillä on parhaillaan nettikaupassaan ale! Nämä lämpimät neuleet nousivat suosikeikseni:


 Harmaa neule täältä, valkoinen neule täältä, beige neule täältä


Tiistaina kävin vielä Espritin Aleksin myymälässä penkomassa neulevalikoimaa läpi ja sopiva yksilö löytyi kuin löytyikin kotiinvietäväksi.  Kuvamateriaalia en ole vielä valitettavasti ehtinyt siitä napsia, mutta lupaan tähän vielä tarkemmin palata.

Nyt oikein loistavaa alkavaa viikonloppua!
xoxo Laura
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig