20/09/2020

KUN KOLMESTA TULEE NELJÄ ❤︎

Raskaus_chicconservativechanel

Tämä vuosi on ollut varmasti kaikille poikkeuksellinen. Itselleni vuosi 2020 tulee jäämään koronaepidemiasta huolimatta muistoihin varmasti yhtenä parhaista, sillä meidän kolmihenkiseen perheeseen on tulossa uusi tulokas ❤︎ Osa teistä onkin varmaan huomannut, kun paljastin asian Instassa elokuun puolivälissä, mutta on ihana päästä jakamaan uutinen täällä blogin puolella myöskin.

Täytyy sanoa, että olen ihan mielettömän onnellinen tulevasta ministä, sillä ajatus toisesta lapsesta kypsyi rauhassa ja koen, että nyt on meille juuri se oikea aika hypätä takaisin vauvakuplaan. Esikoispoikamme on nyt 3-vuotias ja täyttää marraskuussa 4 vuotta, ja olen kuullut monelta taholta, että tämä ikäero on aika ihanteellinen. Elämää ei tietenkään voi ennalta suunnitella, mutta meille tämä ajoitus saada toinen lapsi juuri nyt toimii täydellisesti ja olen siitä enemmän kuin kiitollinen.

Miten odotusaika on sujunut - ensimmäinen kolmannes (rv 1 - 12)

Ensimmäinen kolmannes odotusajasta oli melko stressaavaa aikaa koronaepidemian velloessa pahimmillaan maailmalla.  Kun siihen yhdistetään vielä pahoinvointi ja satunnaiset oksentelut, niin voitte kuvitella, että aina ei arki todellakaan ollut ruusuilla tanssimista. Koronatilanteen vuoksi otimme esikoisen myös pidemmäksi aikaa pois päiväkodista ja oma merisairautta muistuttava pahoinvointi yhdistettynä vilkkaan 3-vuotiaan perässä juoksemiseen ja leikittämiseen oli välillä haastavaa. Samaan aikaan työskentelimme miehen kanssa todella tiiviisti etänä ja pitkiä palavereita ja työasioista riitti. Erityisen kamala oli pääsiäisen aika, jolloin  muistan kaiken ruuan tai pelkkien ruuan hajujenkin ällöttäneen. Ruokavalioni koostuikin tuolloin lähinnä smoothieista, tuorepuuroista, hapankorpuista ja muista helposti syötävistä, ei-ällötyksiä herättävistä ruuista.

Yhteenvetona ensimmäisestä kolmanneksesta voi todeta, että olo oli paljon huonompi kuin odottaessani esikoistamme. Mitään erityisiä himotuksia ei ilmennyt, kuten ei aiemmassakaan odotuksessa, mutta sushia, salmiakkia ja erilaisia hedelmäsmoothieita teki todella usein mieli. Painonnousu oli todella maltillista, sillä vertasin esikoisen neuvolakorttia tämän tulevan beben korttiin ja samoilla viikoilla oli alkuraskaudessa useamman kilon heittoja. Silloinkin kokonaispainonnousuksi jäi tosin koko raskausaikana noin 10 kg sisältäen vauvan painon (3,6 kg). Ensimmäisen kolmanneksen painonousu oli lähtöpainosta yhteensä +2,5 kg.

Miten odotusaika on sujunut - toinen kolmannes (rv 13 - 27)

Toinen kolmannes sujui todella miellyttävästi ja olin erityisesti kesäkuukaudet täynnä energiaa! Olo oli todella hyvä ja vaikka kesä olikin kotimaassa melko kuuma, ei se haitannut lainkaan normaalia tekemistä. Kesäkuussa vietimme juhannusviikon Rukan upeissa maisemissa ja heinäkuussa käväisimme reissussa Malágassa, sillä tiesimme, että tämä kesä jää meidän viimeiseksi kesäksi kolmihenkisenä perheenä ja siksi halusimme tarjota esikoisellemme niin paljon huomiota ja elämyksiä kesän aikana kuin mahdollista. Nythän ei tiedä, miten tämä koronatilanne elää, joten tulevista reissuista voi vain unelmoida. Pienen vauvan kanssa reissaaminen on myös aika erilaista kuin 3-vuotiaan kanssa matkalla oleminen, joten siksikin olen iloinen, että ehdimme kesän aikana tekemään todella paljon juttuja yhdessä.

Toinen kolmannes oli erittäin jännittävää aikaa siinäkin mielessä, että heinäkuussa saimme tietää tulevan beben sukupuolen ❤︎ Halusimme sen tietää etukäteen samalla tavalla kuin esikoisemmekin kohdalla, sillä kyllähän se helpottaa hankintojen tekemistä ja tekee kaikesta jotenkin paljon konkreettisempaa. On ihana, kun pystyy jo vähän etukäteen kuvittelemaan, miltä tuleva pieni mahdollisesti näyttää.

Yhteenvetona toisesta kolmenneksesta jäi mieleen erittäin hyvät muistot kesältä ja yleisestä olotilasta. Valitettavasti viimeistä kolmannesta lähestyttäessä iskivät ikävät vaivat, kuten kamalat jalkakrampit, liitoskivut ja selkäsäryt. Niistä kärsin jo aiemmassa odotuksessa, mutta nyt ne tuntuivat erityisen ikäviltä ja pakottivat ottamaan rauhallisemmin. Välillä jouduin olemaan totaalisessa vuodelevossa. Ikävien vaivojen listaan kuuluivat myös migreenit, joista olen kärsinyt ennenkin. Onneksi lepo auttoi hieman. Painonnousu oli toisella kolmanneksella erittäin maltillista, sillä sitä tuli +2,6 kg verrattuna ensimmäiseen kolmannekseen.

Miten odotusaika on sujunut - viimeinen kolmannes (rv 28 - 40)

Viimeinen kolmannes starttasi syyskuussa, joten kovaa vauhtia kohti h-hetkeä tässä ollaan menossa. Huomaa, että olo on helpommin väsynyt ja selkä- ja liitoskivut piinaavat yhä päivittäin. Olen jäämässä töistä ensi kuussa äitiyslomalle, joten loppuajan voi sitten keskittyä lepoon ja energian ja voimien keräämiseen. Pientä huimausta on myös ollut, mutta onneksi ei sen pahempia päänsärkyjä. Joudun  vähän tsemppaamaan itseäni syömään, sillä ruokahalu on ollut kateissa elokuusta lähtien ja myös vettä pitäisi muistaa juoda koko ajan. Näyttää siltä, että kokonaispainonnousu jää hyvin maltilliseksi, sillä tällä hetkellä painoa on tullut +1,1 kg verrattuna toisen kolmanneksen päättymiseen. Se on kyllä meillä suvussa muillakin naisilla ollut niin, ja asiasta olen jutellut myös neuvolassa, joten syytä huoleen ei varmasti ole. Ja yleensähän se suurin painonnousu ajoituu muutenkin juuri tähän viimeiselle kolmannekselle, kun bebe kolminkertaistaa painonsa.

Mini on myös todella eläväinen ja liikkuu todella paljon, mistä johtuen yöunet ovat aika usein katkeilleet kesken kaiken. Muuten kaikki näyttäisi rullaavan eteenpäin aika samalla tavoin kuin esikoisenkin kanssa.

Tällaisia kuulumisia tänään ❤︎ Ensi viikolla tulen paljastamaan täällä tulevan bebemme sukupuolen, joten pysykäähän kuulolla ja ihanaa sunnuntain jatkoa!

Raskaus_chicconservativechanel

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig