10/06/2016

KOHTA MEITÄ ON KOLME ♥ OSALLISTU BIO-OIL-ARVONTAAN!


*postaus toteutettu yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin kanssa


Tänään pääsen vihdoin jakamaan kanssanne uutisen, jonka kertomista olen odottanut jo pitkään: meille tulee vauva! Tällä viikolla kävimme toisessa ultaäänitutkimuksessa, jossa varmistettiin, että sikiön kaikki rakenteet ovat kehittyneet normaalisti ja sen jälkeen kerroin asiasta töissä. En uskaltanut enkä halunnut kertoa vauvauutista aiemmin, koska halusin sitä ennen tietää, että pienellä on kaikki hyvin. Nyt toisen rakenneultran jälkeen on ihana huokaista helpotuksesta, kun kaikki on kunnossa ja fiilis onkin nyt todella hyvä! Olen todella innoissani tulevasta pienokaisesta ja tätä päivä päivältä kasvavaa rakkauden määrää omaa lasta kohtaan ei voita mikään.

Tällä hetkellä meillä on h-hetkeen vielä aikaa 4,5 kuukautta. Jonkin verran olemme jo ehtineet tehdä vauvalle vaatehankintoja ja toissapäivänä tilaukseen lähtivät ihanat vaunut. Niistä ja muista vauvahankinnoista tulossa  lisää infoa myöhemmin. Entä miten odotusaika on sujunut? Todella hyvin ja koska tuleva bebe on esikoisemme, on raskauden eteneminen ollut hurjan jännittävää aikaa sekä minulle että miehelle. Ja onnekseni olen päässyt raskauteni kanssa tähän asti melko helpolla. Ensimmäisellä kolmanneksella esiintynyt lievä aamupahoinvointi ja hillittömät väsymyksen tunteet loppuivat toisen kolmanneksen alkaessa, ja tällä hetkellä vointini on oikein hyvä. Ulkoisestikaan raskaus ei ole juuri näkynyt, sillä vielä viikko sitten vatsaani ei huomannut oikeastaan lainkaan. Nyt kun ollaan tasan puolessa välissä matkaa pieni vatsakumpu on pompahtanut näkyville. Suurin osa normaaleista vaatteistani, etenkin puseroista ja topeista, mahtuu vielä hyvin päälle, mutta hieman väljempiä hameita, mekkoja ja housuja olen jo hankkinut tulevaa kesää ja toimistoon sopivaa työpukeutumista varten. Tällä hetkellä riittää, että otan normaalisti käyttämistäni 34 - 36 kokoisista vaatteista yhden tai kaksi kokoa suurempia, eikä varsinaiseen mama-vaateosastoon ole tarvinnut vielä turvautua. Koitankin selvitä nykyisillä vaatteilla ja muutamilla kesähankinnoilla mahdollisimman pitkälle syksyyn, koska vauvan synnyttyä olisi tarkoitus koittaa palautua entisiin mittoihin mahdollisimman nopeasti - omaa kroppaa toki tässäkin kuunnellen.


Blogini on mukana Blogiringin ja Indiedaysin suunnittelemassa #äitinäkaunis -kampanjassa yhteistyössä  Bio-Oilin kanssa. Kamppis on itselleni todella mieluinen ja ajankohtainen, sillä raskauden edetessä olen joutunut pohtimaan suhdettani omaan kehooni. On hassua, että kroppa, johon on tottunut tietynmuotoisena, muuttuu yhtäkkiä niin suuresti. Ei ole mielestäni pinnallista pohtia, tunnenko olevani minä tässä uudessa vartalossani ja miten keho selviää odotuksesta. Jääkö kehooni pysyviä arpia muistoksi raskausajasta? Koenko itseni kauniiksi vauvan syntymän jälkeen, jos keho muuttuu pysyvästi? Nämä ovat mielestäni tärkeitä asioita, joita varmasti suurin osa odottajista pohtii. On hyvä käydä rauhassa läpi omaa kehonkuvaa, sillä sinun kehosi on sinun, vaikka se toimiikin väliaikaisena kotina pienelle masuasukille ♥ Hormonit tuovat myös oman mausteensa odotusaikaan ja mielialojen vaihtelut saattavat olla välillä varsin voimakkaitakin. Itse olen huomannut, että parhaiten mielessä välillä onnentunteiden ohella pyöriviin kauhuskenaarioihin auttaa se, että on armollinen itselleen. Liikkuu silloin, kun se tuntuu hyvältä, eikä pakota itseään väkisin lenkille. Syö monipuolisesti ja terveellisesti raskausajan ravintosuositusten mukaisesti, mutta sallii itselleen myös herkkuhetket. Ja pukeutuu mukaviin, kauniisti leikattuihin ja hyvin laskeutuviin vaatteisiin, jotka tuntuvat hyvältä iholla ja piristävät mieltä.


Mielestäni äitiys on yksi kauneimmista ja ihanimmista asioista naisen elämässä. Nykynaiset ja äidit elävät kuitenkin kovien paineiden keskellä: töissä pitäisi olla ahkera ja skarppi, luoda kunnianhimoisesti uraa, pitää koti kunnossa, jaksaa urheilla ja olla huoliteltu ja edustava. Myönnän, että itse olen ottanut näistä asioista usein paineita - myös nyt raskaana ollessani. Olen koittanut koko odotusajan pitää itsestäni hyvää huolta, jotta jaksaisin mahdollisimman pirteänä töissä ja oma olo tuntuisi naiselliselta ja huolitellulta. Välillä, kun olo on tuntunut vähemmän hehkeältä ja vaatteet eivät tunnu istuvan, olen keskittynyt omien hyvien puolien korostamiseen: huolellisen meikin tekoon, hiusten hellimiseen, kauniisiin kampauksiin sekä vartalon kuorintaan ja rasvaamiseen. Olenkin ottanut nyt raskaana ollessani vartalon säännöllisen kuorimisen, kuivaharjauksen ja rasvauksen rutiiniksi, sillä ihon venyessä sen kosteuttaminen on tärkeää raskausarpien syntymisen ehkäisemiksi.


Arpien, raskausarpien ja ihon epätasaisuuksien silottamiseen kehitetystä erikoisihonhoitoöljystä Bio-Oilista kuulin jo ennen raskauttani suosituksia raskausajan läpikäyneiltä ystäviltäni. Bio-Oilia suositellaan käytettäväksi säännöllisesti odotusajan toiselta kolmannekselta alkaen ja olen kokenut sen mainioksi avuksi ihon perusteellisessa kosteuttamisessa, sillä väritön öljy imeytyy hetkessä ja sitä on miellyttävä levittää suihkunraikkaalle iholle. Toiselta kolmannelta vauvan syntymään asti öljyä kannattaa hieroa erityisesti potentiaalisiin ongelmakohtiin, kuten reisien sisäpinnoille, vatsan päälle ja rintoihin, joihin syntyy helposti raskausarpia ja venymäjälkiä.

Vinkkinä mainittakoon, että Bio-Oilia voi käyttää läpi vuoden kuivan ihon kosteuttamiseen normaalin vartaloöljyn tapaan ja kasvojen iholle tasoittamaan esimerkiksi aknearpia ja ihon värisävyä, vaikka ei raskaana olisikaan. Itse sivelen Bio-Oilia iltaisin meikinpoiston jälkeen myös kasvojen muutamiin ongelmakohtiin, jonka jälkeen levitän kasvoille vielä kevyen seerumin. Vartalonhoidon osalta aion jatkaa Bio-Oilin käyttöä aina vauvan syntymään saakka ja tulen täällä myöhemmin kirjoittelemaan kokemuksiani siitä, miten hyvin tuote on toiminut raskausarpien ehkäisemisessä. Toistaiseksi olen  niiltä välttynyt ja toivotaan, että sama linja jatkuu!


Nyt haluaisin tietää miten te, jotka olette jo raskauden kokeneet tai olette tällä hetkellä raskaana olette kokeneet muutokset kehossanne ja koetko sinä olevasi #äitinäkaunis?

edit:
Arvonta on avoin kaikille eli vaadi raskaana olemista/raskauden kokemista, vaan kommentin voi jättää esimerkiksi oman kehon hyväksymiseen liittyen :)

Jättämällä kommenttisi tähän postaukseen osallistut laadukkaiden Bio-Oil -tuotteiden arvontaan.  joten muistathan merkitä kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaikaa sinulla on 17.6 saakka. Onnea arvontaan! 

Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Arpaonni suosi tällä kertaa Susannaa -

 onnittelut ja ihanaa kesää!


Jos raskausajan tuntemuksiin ja muuttuvaan kehoon liittyvät aiheet kiinnostavat,  käy kurkkaamassa myös #äitinäkaunis kampanjasivulta muiden kampanjassa mukana olevien bloggaajien mietteitä.SHARE:

16 kommenttia

 1. Anonyymi6/10/2016

  Paljon onnea uudesta tulokkaasta! <3

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/10/2016

  Oi miten ihana uutinen! Itse en valitettavasti pysty arvontaan osallistumaan,sillä en ole raskautta vielä kokenut,ehkä se päivä joskus suodaan <3 mutta bio-oil tuotteena itsessään kiinnostaa kyllä kovasti.
  Onnea vielä mielettömän paljon ja kaikkea hyvää! :)
  -Sini

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sini ihanasta kommentista <3 Voit kyllä ilman muuta osallistua arvontaan, sillä Bio-Oil -tuotteet sopivat ihonhoitoon, vaikka ei raskaana olisikaan :) Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi6/10/2016

  Kun on tottunut olemaan hoikka niin kyllä pulskistuminen, vaikkakin hyvästä syystä:), on vaikeaa.
  mannanposti(at)luukku.com

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea tulokkaasta<3 Itse sain pienen tytön 2vk sitten :) Jo sairaalassa vatsan toukkuva nahka ahdisti, vaikka olen aina ollut tukevahko. Kotiin kun pääsin niin ensimmäisenä kurkkasin miltä se vatsa näyttää ja itkuhan siinä tuli. Raskauskiloja kertyi 18 ja niistä jäljellä enää 5 :) Kesti muutama päivä oivaltaa kuinka hienon työn olen kropallani tehnyt. Mieheni on ollut paras tsemppari ja kehuillaan saanut luottamaan, että olen juuri hyvä näin. Tärkeintä, että meillä on pieni terve tyttö ja itse toivuin leikkauksesta hienosti. Me naiset ollaan turhan kriittisiä :) Nyt koitan syödä terveellisesti ja antaa ajan tehdä tehtävänsä. Stressi ei ole hyväksi kellekään :)

  jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 6. Anonyymi6/10/2016

  Oi, onpa ihanaa! Odotuksen ihanuus aivan huokuu postauksestasi. Ihanaa kesää sinulle :)Raskaus kyllä muuttaa suhdetta omaan kehoon, mutta armollisempaan suuntaan. Mukaan kivaan - kuivaihoista ilahduttavaan- arvontaan.
  t. Nelliina
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille hurjan ihanista kommenteista ja hurjasti onnea Susanna pikkuisen johdosta <3 On todella kiva päästä kuulemaan kokemuksianne ja ihan totta, naiset ovat itselleen usein turhan kriittisiä. Ihanaa kesää! <3

  VastaaPoista
 8. Onnellista odotusta! Raskaudet olivat hienoa aikaa, ekan synnytyksen jälkeen oli tunne, että tämän haluan vielä monta kertaa kokea. Toinenkin meni kaikin puolin ok, silti jostain hiipi myös pelko.. Niin suuresta asiasta kyse.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Onnea. Kiinnostaisi kokeilla, vaikka raskaana en olekaan ollut, ja mielestäni kaikkien pitäisi hyväksyä itsensä riippumatta arvista tai kiloista :)
  outijulia( at )gmail.com

  VastaaPoista
 10. Onnea! Täälläkin kasvatellaan vatsaa ja kieltämättä tämä muumimainen ja naisellinen vartalon malli tuntuu oudolta oman poikatyttö-rakenteen rinnalla. Silti iso vatsa yms muutokset ovat ehdottomasti positiivisia. :)

  VastaaPoista
 11. Vauvaa en odota, mutta kärsin talvella todella pahan ihosairauden, josta olen edelleen toipumassa. Ikuiset arvet jäi ympäri kroppaa ja valitettavasti tuskin koskaan haalenevat pois. Kaikenlaiset öljyt on tulleet tutuiksi ja ne kyllä jäävät käyttöön varmasti sairaudesta toivuttuanikin, on iho sen verran pehmeä! Nämäkin tuotteet olisi kivoja testattavia, josko tasottaisivat ihoni sävyä! :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Koin itseni raskaana ollessani oikein kauniiksi ja mielestäni minulla oli hieno maha. Palauduin hyvin raskaudesta, josta on nyt jo 4 vuotta. Kyykistyessä mahan iho menee eritavoin ryppyyn kuin synnyttämättömillä, mutta seistessä ei varmasti edes huomaa, että olen joskus ollut raskaana. Nyt olen timmimmässä kunnossa kuin koskaan ja painoa on jopa vähemmän kuin ennen raskautta. Raskaana ollessani rasvailin itseäni melko ahkerasti, kookosöljyllä lähinnä.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi6/12/2016

  Hennajenniina
  Onnea sinulle vauvan odotukseen, minulla on syyskuussa laskettuaika, koen kehoni hyväksi vaikka raskaus on muuttanut, turvotusta. Arvet ei haittaa, ne kuuluu raskauteen.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Lottta6/12/2016

  Onnea odotukseen!

  lotttav [at] gmail.com

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea odotuksen :) Itse olen nyt 10kk vauvan äiti :) Pikku hiljaa alkaa elimistöni palautua normaaliksi, vielä on vähän kiloja karsittavana. Äitinä olo on kyllä niin ihanaa <3

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea :) Olisi mukava kokeilla bio-oilia :) Mielestäni jokainen ihminen saa olla juuri sellainen kuin haluaa, ja erilaisuus on kaunista :)

  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig