18/05/2012

Valmistujaisjuhlia ja lahjaideoita

Kevät on ihanien juhlien aikaa. Omalle kohdalleni on osunut nyt kevään ja alkukesän aikana ainakin kahdet valmistujaisjuhlat, yhdet yo-juhlat ja entisen kollegan 30-vuotisjuhlat. Moni varmasti itseni mukaan luettuna pähkäilee, mitä ihmettä viedä lahjaksi juhlakalulle, jolla tuntuu jo olevan kaikkea. Kokosin muutamia hyviä ideoita ja vinkkejä, jotka toivottavasti helpottavat lahjan valintaprosessia. Samoja lahjaideoita voi soveltaa myös synttäreihin, tupareihin, häihin ja muihin juhliin.  

Näin kaunis kutsukortti tipahti postiluukustani reilu kuukausi sitten. Itse tehty kutsukortti alkaa nykyisin olla harvinaisuus event-kutsujen siirryttyä pitkälti sosiaaliseen mediaan jaettaviksi, mutta perinteinen kutsukortti kyllä lämmittää saajan mieltä varmasti!


Lahjakortti: esimerkiksi kasvo- tai jalkahoitoon, ripsien ja kulmien kestovärjäykseen, kampaamoon, lahjansaajan suosikkiliikkeeseen tai valikoimaltaan kattavaan tavarataloon.Täydennystä suosikkiastiostoon, lasisarjaan tai lakanasettiin: Selvitä, kerääkö lahjansaaja jotakin tiettyä astia- tai lasisarjaa ja hanki siihen täydennystä. Myös laadukas lakanasetti, torkkupeitto tai kivat koristetyynyt lahjansaajan maun mukaan on toimiva idea.

Suosikkilehden vuosikerta: Varmasti mieleinen ja pitkään saajaa ilahduttava lahjaidea.Koru tai kello: Kaunis, lahjansaajan persoonaan ja tyyliin sopiva koru on aina pidetty lahja. Myös kello on käytännöllinen ja klassinen lahjavalinta.


Unelmalaukku: Yllätä lahjansaaja hankkimalla hänelle hänen pitkään himoitsemansa laukku. Vaihto- ja palautusmahdollisuus kannattaa selvittää myös hankinnan yhteydessä, jos saaja haluaa vaihtaa laukun esimerkiksi toisen väriseksi tai malliseksi.


Kukkia ja kuohujuomaa: Kukat, etenkin ruusut, toimivat aina ja pullo samppanjaa tai kuohuviiniä lahjansaajan makumieltymysten mukaan on tyylikäs valinta.


Konserttiliput: Hanki päivänsankarille ja itsellesi liput lahjan saajan suosikkiartistin tai lempparibändin keikalle. Tätä toimii aina ja takaa teille molemmille kivan illan.Taide-esine: Tämä on ehkä listan haastavin ja vaatii lahjasaajan henkilökohtaisen maun ja mieltymysten syvällistä tuntemusta. Onnistuessaan kuitenkin loistava lahja, josta riittää iloa pitkäksi aikaa.


Hemmottelupäivä: Vie lahjansaaja brunssille, elokuviin, huvipuistoon, itsetehdylle illalliselle, hierontaan kylpylään, picnikille Suomenlinnaan, kalastamaan saareen, veneilemään, grillamaan mökille, pelaamaan minigolfia, kahville ja jäätelölle merenrantaan...mitä hauskaa ikivä keksitkään! Persoonallinen ja hauska lahja :)Matka: Tämä lahja vaatii hieman suurempaa taloudellista panostusta, mutta on varmasti saajalle upea, ikimuistoinen yllätys (tiedän kokemuksesta). Varaa juhlakalulle lentoliput unelmien kaupunkilomalle esimerkiksi Barcelonaan, Pariisiin tai Berliiniin tai vie hänet risteilylle ja shoppailemaan esimerkiksi Tallinnaan, kesämatkalle kauniiseen Pärnuun tai kesäiseen Tukholmaan. Myös kiva kotimaanmatka esimerkiksi Lappiin vaeltamaan tai Porvooseen syömään etanoita on ihana idea.


Riemukasta juhlien aikaa kaikille lukijoille ja aurinkoista alkavaa viikonloppua!
SHARE:

1 kommentti

Blogger Template Created by pipdig