28/06/2012

ITÄMAINEN WOKKITässä herkullinen resepti, jonka kokeilusta on vierähtänyt jo hetki aikaa. Muistan, kuinka tätä valmistaessamme ulkona oli huomattavasti kylmempää ja kuinka wokkiin lisätty chili lämmitti ihanasti. Resepti on melko kevyt ja wokki on helppo valmistaa. Sopii mielestäni hyvin myös kesäherkutteluun, koska on hiilihydraattiarvoiltaan varsin kohtuullinen ja pitää kuitenkin hyvin nälän loitolla.


ITÄMAINEN WOKKI

(kahdelle)

kanafileitä
 vihannessekoitus, jossa pakastettuja sokeriherneitä, vesikastanjaa, porkkanoita ja palsternakkaa
sitruunaruohoa
punaista chiliä
tuoreita herkkusieniä
kalakastiketta (esim. Blue Dragon)
tuoretta korianteria
kookosmaitoa

***


Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi palasiksi ja laita wokkipannulle ruskistumaan. Voit käyttää myös normaalia pannua. Leikkaa herkkusienet palasiksi ja lisää kanapalojen sekaan, kun ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää vihannekset pannulle. Leikkaa chili ja sitruunaruoho sopivan kokoisiksi, melko pieniksi palasiksi ja lisää muiden ainesten joukkoon pannulle.

Lorauta wokin sekaan 2 teelusikallista kalakastiketta, hippunen suolaa ja noin 2 ruokalusikallista soijaa. Voi toki lisätä kalakastiketta ja soijaa enemmänkin, jos haluat wokista hieman maustetumpaa. Lisää sopiva määrä kookosmaitoa ja anna hautua rauhassa. Lisää lopuksi tuore korianteri ja tarjoile.


SHARE:

2 kommenttia

Blogger Template Created by pipdig