09/11/2017

BABYN 1-VUOTISSYNTTÄREIDEN JUHLAHUMUA


Ihanaa torstaiaamua! Pahoittelut heti tähän alkuun hetken blogihiljaisuudesta. Olemme parhaillaan koko perheen voimin syysloman vietossa, joten tämä viikko on aikataulujen osalta vähän poikkeuksellinen. Palataan tänään kuitenkin vielä viime sunnuntain tunnelmiin, kun juhlimme Jonatanin ensimmäistä syntymäpäivää lähipiirin kera. Halusimme pitää ensimmäiset synttärit vain perhepiirin ja kummien kesken kotonamme, ja tämä ratkaisu toimikin loistavasti. Vieraita oli paikalla juuri sopivasti ja iloinen puheensorina ja rento juhlatunnelma täytti sunnuntaina kotimme. Mukana menossa oli myös Jonatanin muutama oma babykaveri, joihin olemme saaneet iloksemme kunnian tututustua tämän vauvavuoden aikana.  Iso kiitos vielä kaikille paikalla olleille - olen kiitollinen siitä, kuinka ihanat muistot pikkuherrallemme ja meille vanhemmille jäi tästä ihka ensimmäisestä synttäripäivästä.


Koska Jonatan on syntynyt marraskuun alussa, on synttärijuhliin helppo käyttää Halloween-teemaa, jota alkuksi kovasti mietinkin jo täle vuodelle. Tällä kertaa päädyin kuitenkin vähän neutraalimpaan kultateemaan - säästetään sitä Halloween-huumailua tuleville vuosille :) Tänä vuonna kullansävyisten koristeiden lisäki teemassa näkyivät kylpyankat, jotka ovat osoittautuneet Jonatanin suosikeiksi jo ensimmäisistä kuukausista lähtien. Itse leipomassani synttärikakussa oli perinteisen kynttilän lisäksi kaksi ankkaa, jotka ilahduttivat kovasti pientä juhlijaa. Juhlajuomana meillä oli teemaan sopivat magnum-pullolliset ihanan raikasta Villa Conchi -kuohuvaa, jota tarjosin aiemmin jo babyshower-kutsuillani. Hyväksi osittautunut cava sai siis jatkoa ja tykkäsin kovasti noista juhlavan tyylikkäistä magnum-pulloista, joilla mies yllätti hankkimalla ne omatoimisesti ennen juhlia.

Synttärikakun halusin leipoa itse ja tällä kertaa käytin täyteenä mangososetta, vaniljavanukasta sekä banaania. Vaahtokarkinmakuinen valkoinen valmis sokerimassa muotoitui hyvin kakun päälle ja muotoilin siitä kakun päälle lisäksi lehdenmallisia koristeita. Ja kylpyankat ovat mukana menossa, tottakai!


Yksi ehdoton juttu, jonka halusin juhlapäiväksi tilata, oli ykkösen mallinen kultainen foliopallo, joka löytyi Pop-up kemut -nimisestä suloisesta myymälästä Eerikinkadulta. Sieltä löysin myös ihanat kullansävyiset paperikruunut. 


Pieni päivänsankari sai juhlapäivän kunniaksi maistaa ensimmäistä kertaa elämässään täytekakkua ja tykkäsi mausta heti! 


Kakun ohella synttäritarjoiluihin kuului caesarsalaattia, itse tehtyä palapizzaa, appelsiinin makuisia cupcakeja ja pop corneja. Kullansävyiset kertakäyttöaterimet ja lautaset löysin Flying Tigerista, jossa on todella kattava valikoima kaikenlaisia juhlatarvikkeita ja koristeita. Tältä näytti meidän mimimiehemme ensimmäinen syntymäpäivä - oli ikimuistoista ja kiitos vielä kaikille vieraille!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi11/09/2017

    Hienot juhlat itse olen kolmikertainen setä niin on kolmet juhlat vuodessa pikkuveljen lapset 9,8 ja 4-vuotiaat tyttö,poika ja tyttö:)t.Jani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Jani! Teillä riittää juhlia, kun on noin monta pientä juhlittavaa <3

      Poista

Blogger Template Created by pipdig