10/11/2017

ESSE - OIKEASTI TOIMIVAA IHONHOITOA RASVOITTUVALLE SEKAIHOLLE


Tänään puhutaan ihonhoidosta ja sen vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Itselläni on ihoni kanssa ollut teinistä saakka vähän sellainen viha-rakkaussuhde, sillä herkkä ja kylmään vuodenaikaan pintakuivuva, mutta samalla helposti rasvoittuva sekaihoni ei ole päästänyt minua helpolla. Olen aina joutunut miettimään tarkasti, miten saan meikkipohjan kestämään koko päivän ja kamppaillut iholle sitkeästi ilmestyviä epäpuhtauksia vastaan. Koska syön erittäin terveellisesti, en ole kokenut, että ruokavalion korjaamisesta ja muokkaamisesta olisi apua iholleni. Huomaan kyllä ihosta heti, jos takana on sokerisia ja suolaisia herkkuja sisältänyt ilta tai huonosti nukuttu yö, jolloin iho näyttää turpealta ja väsyneeltä. Nykyisin ulkona tuulettumassa tai esimerkiksi baarissa tulee myös käytyä sen verran harvoin, että sekään ei vaikuta ihoni kuntoon. En myöskään polta tupakkaa ja harrastan lähes päivittäin pitkiä vaunulenkkejä. Tiedän, että vedenjuonnin kanssa on vielä petrausvaraa, mutta sekin on työn alla. Siksi onkin todella ärsyttävää, jos iho kenkkuilee, vaikka ruokavalio ja elämäntavat ovat kunnossa. 


Olen vuosien saatossa testannut varmaan sataa erilaista kosteuvoidetta ja kasvojen puhdistusainetta ja suurin osa niistä on ollut kasvojeni iholle joko liian tuhteja, kuivattavia tai ylihoitavia. Raskausaikana ihoni voi jostain syystä - ilmeisesti hormonitasapainosta johtuen - todella hyvin ja olenkin pohtinut, kuinka saisin takaisin raskausajan kimmoisan ja kuulaan ihon. Ilokseni olin niin onnekas, että pääsin taannoisten I love me -messujen yhteydessä tutustumaan minulle moniin uusiin kosmetiikka- ja ihonhoitotuttavuuksiin. Luonnonkosmetiikka ja luonnollinen ihonhoito kiehtoo minua tällä hetkellä - eikä vähiten siitä syystä, että olen useampaa luonnonkosmetiikkamerkkiä testattuani todennut itse niiden vaikutukset oman ihoni hyvinvoinnille. Täytyy ihan rehellisesti tunnustaa, että olen aiemmin haksahtanut kalliimpien ja tunnetumpien brändien tuotteisiin ja joskus pelkkä kauniin näköinen purkki on saattanut huokuttaa ostopäätöksen teossa. Luonnonkosmetiikkamerkkien pakkaukset eivät yleensä ole niitä kaikkein prameimpia, mutta tärkeintä on tietysti sisältö. Nykyisin luen pakkausten INCI:t tarkasti läpi ja suosin luomulaatuisia raaka-aineista sisältäviä tuotteita etenkin ihonhoidossa. Värikosmetiikan suhteen olen vielä armollisempi ja käytän kalliimpia ja edullisempia merkkejä huuliin, silmiin ja kulmiin. Meikkipohjan teen tällä hetkellä puhtaasti luonnonkosmetiikkaa käyttäen muun muassa Alima Puren sekä Laveran tuotteilla, joihin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen!


Luonnonmukaiseen ihonhoitoon viimeisen parin kuukauden aikana tarkemmin tutustuneena halusin tänään vinkata teille mielettömän ihanasta Esse Organics -ihonhoitosarjasta. Itse kuulin ensimmäisen kerran tästä eteläafrikkalaisesta sarjasta Karita Tykän blogia lukiessani ja päätin, että tätä täytyy testata! Sarjan ihonhoitofilosofia pohjautuu tieteen uusimpiin löydöksiin ihmisen mikrobiomitutkimuksen saralla ja sen on perustanut biokemisti Trevor Steyn. Sarjan ihonhoitofilosofiaan kuuluu ihon prebioottinen ravitseminen, probioottiset lisäravinteet, oikea pH-tasapaino sekä luomusertifionti. Prebioottinen ravitseminen tarkoittaa sitä, että hyödyllisiä mikrobeja ravitaan prebiooteilla, jotta ne voivat syrjäyttää ihon ikääntymistä aiheuttavat mikrobilajit. Probioottiset lisäravinteet taas näkyvät tuotteissa siten, että niihin on lisätty probioottimikrobeja parantamaan ihon suojabarriäärin toimintaa ja hidastamaan ikääntymisprosessia. Ihon luonnollisen pH-tasapainon säilyttäminen on oleellisessa osassa optimaalisen mikrobiympäristön luomisessa ja kaikkien Esse-tuotteiden pH on 4-5. Tuotteet on  myös luomusertifioitu, mikä todentaa sen, että ne eivät sisällä toksiineja tai kemikaaleja, jotka häiritsevät ihon mikrobitasapainoa.

Itselläni on nyt vajaan kuukauden ajan ollut käytössä Esse Light Moisturiser -kasvovoide, joka on ravoittuvalle, sekaiholle ja nuorelle iholle tarkoitettu, ihon mattapintaiseksi jättävä probioottinen päivä- ja yövoide. Voide on pH-tasapainotettu tasolle 4.5, jolloin se tuo ihon mikrobiomille optimaalisen kasvuympäristön. Voide sisältää myös antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksia vastaan ja auttavat ihoa säilymään terveenä ja tasapainoisena. Luonnollinen rasvahappokoostumus mukailee ihon luontaista talikoostumusta ja tasapainottaa siten ihon rasvoittuvuutta ja kiiltoa. Voiteen aktiiviraaka-aineina on käytetty mankettiöljyä, viherminttua sekä rooibosta. Makettiöljy kosteuttaa, korjaa ja uudistaa ihon rakennetta ja sillä on suuri C- ja E-vitamiinipitoisuus. Viherminttu puolestaan auttaa parantamaan ihoärsytyksiä ja muita ihoinfektioita ja estää sienten ja bakteerien leviämistä. Viherminttu kiihdyttää pintaverenkiertoa ja auttaa näin kuona-aineiden poistumista ihosta. Vihermintun tunnistaa ihanasti kosteusvoiteen tuoksusta, joka on raikas ja vähän mäntymäinen. Myös voiteen raaka-aineena käytetty rooibos, joka itselleni on tuttu juomana, on antioksidanttipitoinen ja rauhoittaa tulehduksia. Korkean flavonoidipitoisuutensa ansiosta roooiboksella on myös tehokas anti age -vaikutus, mikä on omalle 30+ -iholleni enemmän kuin hyvä juttu.


Omalle iholle sopivan kosteusvoiteen lisäksi onnistunut ihonhoito vaatii tietysti laadukkaat ja toimivat puhdistustuotteet. Esse Gel Cleanser on hellävarainen geelimäinen puhdistustuote rasvoittuvalle iholle. Tämä virkistävä ja ihon mikroverenkiertoa parantava hellävaraisesti vaahtoava puhdistusgeeli tuoksuu mintulle ja jopa hieman tuoreelle puulle geeliä iholle levitettäessä. Geeli on todella riittoisaa ja itse käytän sitä aina yhden painalluksen koko kasvojen puhdistukseen iltaisin ja aamuisin. Minulle on ollut tämän ohella käytössä AQUISin kasvojen mikropuhdistusliina, joka on ollut erinomainen kaveri Essen geelin kanssa käytettäväksi. Gel cleanserissa on käytetty vaikuttavina raaka-aineina on käytetty antiseptistä piparminttua ja viherminttua sekä aloe veraa, joka sisältää tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Miedot  ja biohajoavat kookosöljystä ja glukoosista valmistetut pinta-aktiiviset aineet poistavat tehokkaasti vesiliukoisia epäpuhtauksia kuivattamatta ihoa, eivätkä vahingoita ihoa luontaisesti suojaavaa rasvahappovaippaa tai mikrobiomia. Puhdistusgeelin pH-arvo on Light Moisturiser -kosteusvoiteen tavoin tasapainotettu tasolle 4.5. Geeli vaahtoaa iholla miedosti käsin hierottaessa ja nipistelee kevyesti ihon verenkiertoa elvyttävien ainesosien ansiosta. Geeli syväpuhdistaa ihon kuivattamatta sitä ja eliminoi toksiineja. Huomasin jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen, kuinka ihanan raikkaalta ja kuulaalta iho puhdistuksen jälkeen tuntuu!


Puhdistusgeelin kasvoilta pois huuhdottuani käytän vielä Esse Toner -kasvovettä puhdistuksen viimeistelyyn. Kyseessä on suojaava kasvovesi,  joka on välttämätön hoituotteiden imeytymisen tehostamiseen. Kasvovesi elvyttää, suojaa ja parantaa ihon rakennetta.  Helposti pullosta suihkutettava tuote myös kosteuttaa ihoa ja on antioksidanttipitoinen. Kasvovesi auttaa tasapainottamaan ihosi pH-arvon.  Ihon pH 5 on hyödyllisten mikrobien otollinen kasvuympäristö, joka kiihdyttää hyödyllisten bakteerien kasvua ja hidastaa patogeenisiä bakteereja. Suurin osa maitohaposta, joka pitää ihosi pHn tasaisena, on ihon omien mikrobien tuottamaa. Esse Toner on täysin alkoholiton kasvovesi, joka auttaa ylläpitämään tai palauttamaan ihon pH-arvon tasolle 4.5, joka on suositeltava pH-arvo hyödyllisten mikrobien kasvulle. Kun pH on optimaalinen, myös kasvoveden jälkeen lisätyt kosteus- ja hoitovoiteet imeytyvät tehokkaammin.

Essen mukaan ihon puhdistaminen päivittäin oikeanlaisilla tuotteilla on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka takaavat terveen mikrobiympäristön olemassaolon ihollasi. Voimakkaat puhdistustuotteet muuttavat ihon luontaista mikrobikantaa, jolloin vahingolliset mikrobit pääsevät valtaamaan alaa. Ihon sairauksien lisäksi ne myös edistävät ihon ikääntymistä. Itse olen huomannut, että nyt iän alkaessa kolmosella kakkosen sijaan, on ihon hoitaminen oikein entistä tärkeämpää. Ihon hyvinvoinnilla on ihan valtavan suuri vaikutus koko olemukseen ja tottakai fiilis oma parempi, kun ihon kiiltelyä ja epäpuhtaksien peittelyä ei tarvitse koko ajan stressata. Voin erittäin lämpimästi suositella Essen tuotteita kaikille oman ihoni kaltaisesta sekaihosta tai rasvoittuvasta, epäpuhtauksille herkästä ihosta kärsiville. Sain näistä vihdoin kaipaamani avun. Essen tuotteita myy muun muassa Natural Goods Company. Heillä on tällä hetkellä käynnissä kampanja ajalla 8.11 - 11.11, jossa yli 200 euron ostoista saa kaupan päälle 200 euron arvoisen lahjan.  Mainio etu esimerkiksi joululahjahankintoja silmällä pitäen! Lisäksi kanta-asiakkaille kertyy tuolla kampanja-ajalla tuplapisteet ostoksista ja tuotearvioista.


* tuotteet saatu testiin blogin kautta / sisältää mainoslinkkejä


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig