20/11/2017

OMENAINEN GLÖGIMOCKTAIL


Marraskuu on hyvä hetki käynnistää glögikausi! Ulkona on jo sen verran pimeää, että illalla on ihana ottaa rennosti ja kotoilla villasukat jalassa kuumaa juomaa torkkupeiton alla siemaillen. Viime viikkoina olemme miehen kanssa nauttineet kaupan valmista punaista glögijuomaa useina iltoina. Valitsemme yleensä aina sokerittoman version, joita on isompienkin ruokakauppojen valikoimissa valitettavan vähän. Joka vuosi glögiaikaan valikoimiin tulee ihania uutuuksia kauniissa pulloilla myyntiin, mutta lähes poikkeuksetta ne sisältävät runsaasti lisättyä sokeria. Olen onnistunut tähän mennessä löytämään vain kahdelta valmistajalta sokeroimatonta punaista glögiä, mikä on todella sääli, kun kaipaisin makuun jo vähän vaihtelua!

Onneksi hätä keksii keinot ja innosti kehittelemään tämän vaalean glögireseptin, jonka ristin omenaiseksi glögimocktailiksi. Juoma on alkoholiton, mutta siihen voi halutessaan lisätä terästettä, jolloin nimi muuttuu sitten helposti omenaiseksi glögicocktailiksi :) Tätä juomaa tykkään nauttia sekä kuumana että kylmänä versiona, ja itse näkisin tämän loistavana alkoholittomana alkumaljana esimerkiksi pikkujouluissa auton kanssa liikkeellä oleville. Tähän itsetehtyyn glögiversioon en usko ihan helposti kyllästyväni, sillä mausteita lisäämällä ja vaihtelemalla tähän saa ihan uusia vivahteita. Pikkujoulukemujen rohkein tyyppi lisää tähän vielä juuri nyt kovin trendikästä kurkumaa antamaan vähän lisäpotkua makuun! 


Tämän reseptin ideointi lähti käyntiin, kun pohdin, miten omenamehuun saisi tuotua omista lempparicocktaileistani tuttua raikkautta ja hedelmäisyyttä. Tykkään todella paljon passionhedelmän ja mangon mausta drinkeissä, joten keksin, että omenamehuun voisi hyvin sekoittaa SodaStreamilla valmistettua passionhedelmä-mango-kuplavettä. Keittiössämme majaileva SodaStream Crystal- hiilihapotuslaite kotiutui meille kuun alussa ja olen tykännyt siitä tosi paljon! Aiemmin meillä oli käytössä SodaStreamin Source-laite, joka on designiltaan vähän koruttomampi ja toimii merkin muovipullojen kanssa. Tykkään tässä uudessa Crystal-laitteessa erityisesti siitä, että tässä muovipullon on korvannut kaunis ja tyylikäs lasipullo, jonka voi sellaisenaan nostaa pöytään, kun vesi on hapotettu. Crystal-laite tuntuu käytössä myös jämäkämmältä Sourceen verrattuna ja sointuu valkoisen värinsä ansiosta tosi nätisti keittiömme muihin laitteisiin.


Usein nautin veden SodaStreamilla hapotettuna sellaisenaan, mutta välillä on kiva lisätä sekaan SodaStreamin makumixejä. Passion Fruit & Mango -makutiiviste ei sisällä keinotekoisia väriaineita ja sisältää ainostaan luontaisia aromeja. Desilitra ohjeiden mukaan valmistettua makujuomaa sisältää alle 4,5 grammaa sokereita, joten se peittoaa siinä monet kaupan runsaasti sokeroidut juomat. Passionhedelmä-mango-maku on ihanan raikas myös kuumien päivien viilentäjänä kesäisin ja toinen suosikkini on kirpakka SodaStream Cloudy Lemonade.


OMENAINEN GLÖGIMOCKTAIL

4 hengelle

8 dl omenatuoremehua
1 tuore inkivääri
8 tl omenaviinietikkaa
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
6 kpl tähtianiksia
3 dl SodaStream passionhedelmä-mango -kuplavettä

***

Sekoita omenamehun joukkoon omenaviinietikka. Kuori inkivääri ja raasta se raastimella suikaleiksi. Laita suikaleet teesiivilään. Lämmitä omenamehu-omenaviinietikkaseos kattilassa ja lisää sekaan neilikka, kaneli ja tähtianikset. Anna inkiväärillä täytetyn teesiivilän hautua ja vapauttaa juomaan makua lämmityksen ajan. Kun juoma on lämmennyt, ota kattila pois liedeltä ja anna juoman jäähtyä hetki. Lisää lopuksi sekaan passionhedelmä-mango-kuplavesi. Annostele juoma sopiviin tarjoilulaseihin ja nauti heti!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig